המנהל המיוחד של הפועל פתח תקוה, עו"ד יצחק יונגר, פנה השבוע לבית המשפט המחוזי בבקשה לפסוק לו שכר ניהול בגובה של כ-100 אלף שקלים, בגין פעילותו במועדון לאורך שלושת החודשים שבין 24.10.2018 ל-23.1.2019. השכר אותו מבקש עו"ד יונגר הוא בגין הכנסות המועדון בתקופה זו, 1,703,578 שקלים (ללא מע"מ) ובגין שכר הטרחה שנפסק לטובת קופת הפירוק במסגרת ההליכים המשפטיים מול עיריית פתח תקוה. יש לציין כי השכר יועבר למנהל המיוחד מתוך תקציב המועדון, אך סכום זה כבר הובא בחשבון בבניית התקציב לעונה זו.
בשלב מאוחר יותר, יגיש עו"ד יונגר בקשה נפרדת לפסיקת שכר מימוש בגין מכירת הקבוצה לעמותת הכחולה, במסגרתה הוא צפוי לבקש שכר טרחה נוסף בגין "מאמץ מיוחד", שביצע לטענתו בתיק. לאחר ההחלטה ביקשה השופטת את תגובת כונס הנכסים לבקשה, בתוך 14 ימים. כזכור, בבקשתו הראשונה לקבלת שכר ניהול, אושר ליונגר שכר בגובה כ-106 אלף שקלים, כולל מע"מ.
בתחילת הבקשה, שהוגשה לשופטת עירית וינברג נוטוביץ, כתב המנהל המיוחד: "בהמשך לדוחות הקודמים ולהחלטת בית המשפט במסגרתה אושר מכר פעילות הקבוצה לעמותת האחווה הכחולה תמורת סך כולל של מיליון שקלים, מתכבד המנהל המיוחד להודיע כי לאחר ששולמה לקופת הפירוק המחצית הראשונה של התמורה עבור המכר, מכירת זכויות הקבוצה לשחק בליגה הלאומית, אושרה בוועדה להעברת זכויות של ההתאחדות לכדורגל בכפוף לאישור רשם העמותות בדבר שינוי מטרות העמותה, בשלב זה ועד לקבל אישור רשם העמותות, נותרו סמכויות הניהול בידי המנהל המיוחד".
עוד הוסיף: "בתקופה הרלונטית לבקשה, עסק המנהל המיוחד בניהול שוטף של הקבוצה, לרבות ניהול מו"מ ועריכת הסכם אשר מוודא כי אחד מהשחקנים המוכשרים ביותר בקבוצת הנוער (בר נאווי, ל"ס) יישאר בקבוצת הנוער, הכנת דוח כספי עבור הרשות לבקרת תקציבים ועוד. המנהל המיוחד ימשיך בבירור נסיבות קריסתה של הקבוצה וייפגש עם הגורמים הרלוונטיים, לרבות מר דורון גלנט".
בכל הנוגע לגובה שכר הטרחה, כתב עו"ד יונגר: "הכנסותיה של החברה בפירוק בתקופה זו עלו לסך של 1,703,578 שקלים, ללא מע"מ. חישוב שכר הביניים המבוקש בקשר עם התקופה שעד ליום 23.1.2019 נעשה על בסיס תקנה 7 לתקנות ולפיו מתבקש בית המשפט הנכבד פסוק למנהל המיוחד שכר ניהול בסך של 69,749 בתוספת מע"מ (סך כולל של 81,606 שקלים, ל"ס) וזאת בהתאם לתחשיב שכר הטרחה".
בהמשך פירט עו"ד יונגר את ההליך המשפטי מול עיריית פתח תקוה, בסיומו העבירה העירייה 225 אלף שקלים, שקיזזה בתחילה מההקצבה השנתית למועדון. במסגרת ההליכים חוייבה העירייה בתשלום של 17 אלף שקלים בגין הוצאות משפט. "סכום ההוצאות אשר נפסק התקבל בקופת הפירוק ללא כל קשר לתקציבה השוטף של הקבוצה ובהתחשב בכך שהמדובר בסכום המשקף (אפילו על הצד הנמוך) את עבודתו המשפטית של המנהל המיוחד, מבקש המנהל המיוחד כי בית המשפט הנכבד יורה כי סכום ההוצאות שנפסק בהליכים הנ"ל יועבר לידי המנהל המיוחד". לסיום ביקש עורך הדין יונגר לפסוק לו החזר הוצאות בגין 300 שקלים בחודש.
תגובות