החברה הכלכלית ראש העין. צילום זאב שטרן
החברה הכלכלית ראש העין. צילום זאב שטרן

עורכי הדין תבעו 32 מיליון שקל. החכ"ל תשלם 4.7 מיליון

עורכי הדין שרגא בירן וגדעון חתוכה הגישו את התביעה נגד החברה הכלכלית, העירייה ומנהל מקרקעי ישראל בגין עבודה שעשו לקידום פרויקט נדל"ן בעיר ובגלל שהללו ביצעו "פניית פרסה" מהפרויקט

פורסם בתאריך: 28.9.17 13:08

בית המשפט המחוזי של מחוז מרכז דחה השבוע את תביעת שני עורכי הדין, שרגא בירן וגדעון חתוכה, כנגד העירייה ומינהל מקרקעי ישראל, וקיבל חלקית את תביעתם כנגד החברה הכלכלית בראש העין, שתשלם להם שכר טרחה בשל של 4.675 מיליון שקלים. התשלום יינתן בגין מיזם שקידמו ביחד עם העירייה והחברה הכלכלית, מיזם שלא יצא לפועל, אך השקיעו בו שנים ארוכות של עבודה.

תחילתו של הסיפור בשנות ה-90, אז ביקשו ראשי העיר להביא לפיתוח מהותי בישוב, והדרך לעשות זאת הייתה באמצעות קליטת שטחי קרקע גדולים מקיבוצים ששכנו בסמוך ועשיית שימוש בקרקעות אלו לבניית שכונות חדשות ולהקמת שטחי תעסוקה ומחסר, ובכך להצעיד את הישוב קדימה. הגורם המקצועי שנועד לסייע להגשים את המהלך הוא צוות עורכי הדין שרגא בירן וגדעון חתוכה. לצורך ביצוע העבודות והשכר שיקבע, נתחם בין התובעים לבין החברה הכלכלית לראש העין הסכם שכר טרחה. מדובר בהסכם ארוך טווח שאינו קצוב בזמן, במסגרתו התחייבו הצדדים לפעול בהתמדה לשם הגשמת החזון.

בהסתמך על התחייבות זו, ביצעו התובעים במשך 16 שנים עבודה רבת היקף ורבת שעות, אשר כללה שיתוף פעולה בין ראש העין לבין הקיבוצים הסמוכים. שיתוף פעולה זה הניב תוכניות בנות תוקף להקמת שכונת מגורים לבניית 1,200 יחידות דיור ואזור תעסוקה בו ניתן לבנות כ-300 מ"ר.

לטענת התובעים, חרף העבודה הרבה שהשקיעו והעמידה ביעדים, ועל אף ההסכמים, החליטה עיריית ראש העין להתפרק מתכנית הפעולה שהגו וביצעה "פניית פרסה" לכאורה. בכך פעלו עיריית ראש העין והחברה הכלכלית בחוסר תום לב והפרו חוזה ואת הסכם שכר הטרחה. בשל כך, עתרו עורכי הדין לבית המשפט בדרישה לשלם להם שכר טרחה של 32 מיליון שקלים. לטענתם, גם מנהל מקרקעי ישראל מנע את ביצוע עסקאות הפשרת הקרקעות.

על פי כתב התביעה, העסקה בוצע במהלך כהונתו של ראש העיר יגאל יוסף, ופורקה במהלך כהונתו של ראש העירייה משה סיני. על פי ההסכם בין התובעים לעירייה והחברה הכלכלית, הם היו אמורים לקבל את שכרם מהכנסות שיתקבלו מפעולות ההרחבה והפיתוח. המיזם של עורכי הדין השתרע על פני 1,150 דונם, שכללו את מתחם חורשים, מתחם גבעת השלושה ומתחם צומת קסם, עליהם ניתן היה להקים 500 אלף מ"ר של בנייה למגורים ולתעסוקה, שמנוהלות על ידי מנהל מקרקעי ישראל.

לטענת עורכי הדין, ויתור העירייה על המיזם מהווה הפרה יסודית, גסה וסוטה של ההסכמות בין העירייה והחברה הכלכלית לבין עורכי הדין, שעמלו במשך 16 שנים על מנת להביא להצלחתו. בשנת 2006 שלח עו"ד חתוכה מכתב לחברה הכלכלית בדרישה לשכר טרחה, אך הוא נדחה. עד לשנת 2011 עוד התקיימו מגעים בין הצדדים, שלא הבשילו לידי הסכם.

לטענת העירייה והחברה הכלכלית, היה ידוע לתובעים כי יתכן והמיזם לא יצא לפועל, והצדדים הסכימו כי לא ימשיכו לפעול "עם הראש בקיר" כאשר ברור שאין סיכוי להקמתו, או שסיכוייו נמוכים. עוד הם ציינו כי הצדדים סיכמו כי במידה והפרויקט לא יצא לפעול לא יהיו עורכי הדין זכאים לשכר טרחה.

בפסק הדין כתב שופט בית המשפט אורן שוורץ, כי הוא דוחה את התביעה נגד העירייה ונגד רשות מקרקעי ישראל, וכי התביעה נגד החברה הכלכלית מתקבלת חלקית. החברה הכלכלית תשלם לתובעים 4.675 מיליון שלים בתוספת הפרשי ריבית והצמדה. שוורץ ציין כי הוא מביא בחשבון את פעולותיו של עו"ד חתוכה נעשו בהנחייתו, השגחתו ועצתו של עו"ד בירן, וכי עו"ד בירן היה זה שהגה את הרעיון לשיתוף פעולה עם הקיבוצים והיה מעורב בכל צומת מרכזי בתהליך קידום המיזם. בהתבסס על נתונים אלה, במשך הזמן שבו בוצעה העבודה (16 שנים), היקף העבודה ומורכבותה, קבע השופט שוורץ את המחיר השעתי.

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר