תושבים רבים הגיעו בחמישי האחרון בערב לכיכר גורן ברחוב העצמאות. בניגוד למקובל בתקופה האחרונה, התושבים לא הגיעו על מנת למחות נגד הרפורמה המשפטית, או כדי לתמוך בה. למעשה, מטרת הגעתם הייתה הפוכה לגמרי ונועדה לקירוב לבבות. זו הפעם הראשונה, ככל הידוע, שבה תושבים מכל המגזרים ובעלי דעות שונות קיימו שיח על הרפורמה המשפטית, כשהם מעבירים את עמדתם לתושבים שדעתם הפוכה משלהם ושומעים גם את עמדתם.
הסיבה שהניעה את התושבים להגיע הייתה יוזמת שולחנות עגולים. מדובר ביוזמה שהייתה בשיתוף ובהנחיה מקצועית של 'אנשים אחים אנחנו', והיא מיועדת לייצר שיח הידברות בין תושבים מכל המגזרים בעיר – דתיים, מסורתיים וחילוניים, ימנים ושמאלנים. בימים האחרונים הופצו מודעות באמצעי התקשורת השונים שקראו לציבור הרחב להתייצב לשיח הזה, והציבור נענה ברגליים. למעשה, הגיע קהל רב יותר מזה של ציפו המארגנים, וחלקם נאלצו ללכת הביתה מאחר ולא היו לכולם כיסאות על מנת לשבת ולהצטרף למעגלי השיח.
בסופו של דבר, במעגלי השיח ישבו מאות תושבים, כשבכל מעגל מגוון תושבים מכל המגזרים ומכלל גווני הקשת הפוליטית. בכל מעגל כזה הציף כל אחד מהנוכחים את עמדתו כלפי הסוגיה, לפעמים בטונים צורמים, ולרוב בטונים שהעניקו חשיבות לערב הזה. כל אחד ואחת מהנוכחים פתחו את עמדותיהם – בעד ונגד הרפורמה במערכת המשפט – במטרה להגיע להבנות, תוך קיום שיח מכבד וראוי.
חבר האופוזיציה בעירייה, עו"ד אורי אהד, שהיה ממארגני הערב, ציין: "הכל החל בהפגנה שנערכה לפני כחודש בכיכר גורן, כאשר במקום נערכו הפגנות בעד ונגד הרפורמה. המשתתפים בהם הטיחו האשמות ואף גידופים אחד בשני. בשלב מסוים, ניגשו מספר משתתפים במחאה והציעו לקיים שיח, כדי להבין כל אחד את דעותיו של השני. זה מה שנתן לי הרעיון וכך, בסופו של דבר, נולד המפגש הזה. המפגש היה טעון בתחילה, אך בהמשך מרתק, ומלא בתקווה. הוא מוכיח שלמרות השסע והפילוג שניכרים בעם עדיין ניתן לשבת אם רוצים ולהגיע להסכמות ולהבנות, או לפחות להכרה כל אחד בדעות ובנסיבות של האחר, ולו רק כדי למנוע הפרות סדר התפרעויות ואלימות סביב הרפורמה המשפטית – אם היא תצא אל הפועל ובין אם לאו".
תגובות