על עצמי: מירב מזרחי, בת 46, נשואה לראובן ואמא לאדיר, אילור, נאורי ומיטב. מתגוררים בשכונת הדר גנים בפתח תקווה. למזרחי עסק בשם "סיפורים עם טעם", שאותו הקימה בשנת 2009. "בעבודתי אני מגיעה ומספרת לילדים במסגרות שונות סיפור כלשהו בשיתוף הילדים, ולאחר מכן אנחנו מכינים מתכון שקשור לסיפור. אני מגיעה עם כל המצרכים הנדרשים ומלמדת הילדים על המטבח. הילדים מקבלים בסוף את התוצר שהם הכינו עם מתכון מצורף שהם יכולים להכין גם בבית. מבחינתי העסק הוא הגשמת חלום. לפני כן הייתי מנהלת חשבונות במשך הרבה שנים ופשוט בער בי לשלב בין שני התחומים הללו".
רקע בעיר: "נולדתי וגדלתי בפתח תקווה ברחוב וולפסון. לאחר מכן עברתי לרחוב עין גנים, שם העברתי את רוב חיי. משנת 1991 אני גרה בשכונת הדר גנים. לדעתי העיר מאוד מתפתחת ואנו מאוד נהנים לטייל ולחיות בה. אמשיך לגור כאן גם בעתיד".
מאיפה הגיעה האהבה למטבח? "מאמא שלי, שהיא בשלנית אלופה. גם אחי הוא שף קונדיטור מאוד מצליח בתחום. קיבלתי את האהבה לבישול בעקבות מה שראיתי בבית וזה ניכר כשהקמתי את העסק. הבישול היה חלק מאוד משמעותי ואותנטי בבית שלנו".
שף / קונדיטור אהוב? "אני מאוד אוהבת ומתחברת לחיים כהן. הוא מאוד עממי, נחמד ומשדר חמימות. המתכונים שלו נגישים וניתן להכין אותם בבית. בנוסף, גם את מיקי שמו אני מאוד אוהבת".
מהי המנה האהובה עלייך? "אני אוהבת מאוד קציצות ברוטב. לרוב מדובר בקציצות בקר עם רוטב עגבניות שאליו אני מוסיפה סילאן וזה מוציא טעמים מדהימים. אני מכינה את הקציצות כל ערב שבת. אצלנו זהו תבשיל חובה".
בישול או אפיה: "אני יותר אוהבת אפייה. יש בה משהו יותר מגרה לעין וזה מאוד מושך. בכלל אני אוהבת מתוק, ומתוק מתחבר יותר לאפיה".
תבלין אהוב? "פפריקה וקינמון. אני משתמשת הרבה בפפריקה בבישול ובקינמון כאשר אני אופה. אני משתמשת גם בווניל בכל הקשור לאפייה".
מה בתפריט ביום שישי? "בדרך כלל יש כמה סוגי סלטים וכמובן אוכל מסורתי מהמטבח הבוכרי או ממטבחים אחרים. אני מכינה מרק תימני, חריימה, קציצות או מוקפצים. יש צלי בתנור וכמובן שתמיד יש מתוקים שכוללים פחזניות, עוגת שלוש שכבות ועוד".
מה הייתה המנה הראשונה שהכנת? "זה היה אושפלו – שזו מנה מסורתית שכוללת אורז עם גזר ועם בשר כבש. שהכנתי אותה בפעם הראשונה היא דווקא יצאה ממש בסדר".
מה המומחיות שלך? "המומחיות שלי הן עוגות. אין לי עוגות ספציפיות, אבל לשמחתי כל מה שאני מכינה יוצא טעים, זה כולל עוגת קרם, עוגות בחושות ועוד".
מה המנה הכי מוזרה שאי פעם הכנת? "הכנתי בעבר תבשיל עדשים עם מרכיבים בריאים, ושילבתי שם גבינת פטה וזה קלקל את הטעם. זה היה אכיל אבל לא שילוב מנצח".
מה אף פעם לא תסכימי להכין או לאכול? "אני לא אוכל איברים פנימיים כמו למשל מוח או טחול, זה לא נראה טוב בעיני ואני מעדיפה לוותר".
מתכון לשבת:
פחזניות
המצרכים לכ-20 יחידות:
100 גר' חלב
100 גר' מים
100 גר' חמאה
5 גר' מלח
5 גר' סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
135 גר' קמח רגיל
4 ביצים בגודל M
המצרכים למילוי:
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 חלב
אופן הכנת הפחזניות:
ממיסים את כל החומרים פרט לקמח ולביצים בסיר עד לרתיחה. מיד לאחר הרתיחה, מוסיפים 135 גר' קמח רגיל ומערבבים עד שנוצר בצק שנפרד מדפנות הסיר. מורידים מהאש. מעבירים את הבצק לקערת המיקסר ומערבלים עד שהטמפרטורה תרד במקצת. רק אז מוסיפים בהדרגה את 4 הביצים, בכל פעם ביצה אחת עד שהם נטמעים בבצק. מעבירים את העיסה לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים פחזניות בגודל הרצוי אופים בתנור שחומם מראש 200 מעלות, 35-40 דקות. חשוב מאוד לא לפתוח את התנור בזמן האפייה.
אופן הכנסת המילוי:
מקציפים במיקסר, מעבירים לשקית זילוף וממלאים את הפחזניות. ניתן לשלב פרי שאוהבים בפנים ולזלף שוקולד מומס מעל לקישוט או אבקת סוכר.
תגובות