"אנחנו גרים בעיר כ-22 שנה ואני מאוד אוהב את פתח תקווה, היא נמצאת במרכז, קרובה להכל ויש בה הרבה פוטנציאל"
על עצמי: "קוראים לי מוטי דודקמן, אני בן 52, אב לשלושה ילדים, נשוי לאילנית, גר בשכונת כפר גנים א', בעל עסק M-D , עסק להדברת מזיקים ולכידת מכרסמים. תמיד רציתי להיות עצמאי ולפני שנתיים לקחתי את ההדברה כפרויקט. תחום ההדברה הוא זה תחום מאוד דינמי שיש בו כל מיני שינויים וחידושים ואני כל הזמן לומד דברים חדשים במקצוע. אחד הדברים שמאוד חשובים לי זה לתת מענה ועזרה ללקוחות כמעט לכל סיטואציה קיימת. לא פעם אני מקבל טלפון באמצע הלילה מלקוחות שנמצאים בהיסטריה כי גילו מכרסם בדירה, אני בדרך כלל מנסה להרגיע אותם טלפונית, לתת איזה מענה ראשוני ובמידת הצורך, אני אגיע באותו רגע ללקוח".
רקע בעיר: "במקור אני מהרצליה, לאחר שהתחתנו עברנו לגור בפתח תקווה, בתחילה בשכונת בר יהודה ולפני כעשר שנים עברנו לגור בשכונת כפר גנים א'. אנחנו גרים בעיר כ-22 שנה ואני מאוד אוהב את פתח תקווה, היא נמצאת במרכז, קרובה להכל ויש בה הרבה פוטנציאל".
האהבה למטבח: "את האהבה למטבח רכשתי מאבי. הוריי עלו לארץ מטורקיה והמטבח הטורקי מאופיין בהרבה מאפים ובצקים, כמו למשל בורקסים ובקלאוות למיניהם שנעשים בעבודת יד מהבצק ועד המילויים. בכלל, אני מאוד אוהב את המאכלים הטורקיים המסורתיים כמו ה"פיאס", ממולאים, גלילי חצילים ממולאי בשר ועוד".
השף האהוב עליי: "אבי לוי. אני מאוד אוהב את סגנון המאכלים הים תיכוניים שהוא מבשל".
המנה אהובה עליי: "שווארמה (דונר) טורקית מכבש".
התבלין האהוב עליי: "כמון".
מה בתפריט יום שישי: "התפריט מאוד מגוון. בדרך כלל יש לנו מנה ראשונה של דגים – נסיכת הנילוס / סלומון, בצק ממולא בבשר, קבבים, שעועית ירוקה, אורז, תפוחי אדמה וסלט ירקות".
המנה הראשונה שהכנתי: "גלילות חצילים ממולאות בבשר".
המומחיות שלי: "בישול. על האפייה והקינוחים אשתי אילנית אחראית".
מה אף פעם לא תסכים לבשל ולאכול: "חזיר, פירות ים, שרצים".
מתכון לשבת: גלילות חצילים במילוי בשר
המרכיבים (ל-15 גלילות):
15 פרוסות חצילים ארוכות ודקות מטוגנות עד להזהבה
500 גרם בשר עגל טחון
2 בצלים בינוניים חתוכים לאצבעות קטנות מאוד – בטורקית קוראים לגודל הזה – "שיניים של עכבר".
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח או קצת פחות
חצי כפית פלפל שחור טחון.
רבע כפית פלפל אנגלי טחון.
1 כפית פפריקה מתוקה
15 קוביות בינוניות של פלפל אדום
חצי ליטר ציר עוף (אפשר גם מאבקה אבל אל תגידו שאני אמרתי…)
קורט סוכר
15 קיסמים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים של תערובת הבשר. לשים היטב כדי לחבר את כל הטעמים יחד ולעזור לתערובת להישאר קשורה במהלך האפייה.
עושים קבב קטן ומגלגלים אותו אל תוך פרוסת חציל, סוגרים עם חתיכת פלפל וקיסם. מסדרים את כל הגלילות בתבנית שיכולה להיכנס לתנור, זורים את הסוכר מעל לגלילות ויוצקים את הציר בצד.
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות עד שהפלפלים משחימים ונגיעה בבשר מהצד מגלה שהוא כמעט קשה, מגישים מיד.
תגובות