על עצמי: שירן חן, בת 27, מחנכת בכיתת חינוך מיוחד. “אני מאוהבת בכל רגע בחינוך, אני מרגישה שיש לי המון מה לתת ולתרום”, מסבירה חן. “בשנה האחרונה התאהבתי גם בבישול ואולי אוכל לשלב בין החינוך לבישול – אולי בישול עם ילדים”.
רקע בעיר: אני מתגוררת באם המושבות והגעתי לפתח תקווה מחולון, בעקבות הלב. תמיד יש בי געגועים לחולון, אבל בהחלט פתח תקווה זו עיר שקטה ונחמדה ויש בה הכול מהכול”.
מאיפה הגיעה האהבה למטבח? “כשעברתי להתגורר עם בן הזוג הקודם שלי, הבנתי שהוא לא יודע לבשל והחלטתי שאני צריכה לקחת את המושכות וללמוד בעצמי. התחלתי ללמוד בישול דרך האינטרנט וגם בעזרת סבתא ואמא, ומאז התאהבתי בתחום. היום אני כבר אחראית על כל ארוחות שישי בבית. אני מורידה מתכונים מהאינטרנט ומשדרגת אותם. זו אמנם תחילת הדרך, אבל אני מקווה שזה עוד יתפתח ויימשך”.
שף/קונדיטור אהוב? “אני אוהבת את אסף גרניט, יש לו פאסון. אכלתי אצלו במסעדת ‘מחנה יהודה’ ומאד נהניתי”.
מהי המנה האהובה עלייך? “אמא שלי מכינה קובה סלק וזו אחת המנות אהובות עלי. עוד לא למדתי להכין את הקובה בעצמי, כעת אני בשלב הכנת הממולאים”.
בישול או אפייה? “אני יותר בעניין של בישול. כל מה שהוא לפי רגש ולא צריך למדוד מתאים לי”.
תבלין אהוב? “פפריקה. זה תבלין שצריך לדעתי להימצא בכל תבשיל. מוסיף הרבה צבע וטעם”.
מה בתפריט יום שישי? “ביום שישי אני נוסעת לאמא שלי ומכינה את כל האוכל מאלף ועד תו. בבית של עיראקים יש הכול מהכול בארוחת שישי, כמה סוגי בשר: עוף בתנור, קציצות, קבב, מרק, אורז, פסטה, סלטים וזו רק ההתחלה”.
מה הייתה המנה הראשונה שהכנת? “הייתי ידועה בפסטות שלי ומאז השתפרתי והתחלתי לעבוד עם מוצרים טריים יותר ופחות תעשייתיים”.
מה המומחיות שלך? “קציצות. אפשר לשחק עם המתכון, לשפר ולשנות טעמים ולבשל בכל מיני טכניקות. אבל בעיקר, כולם אוהבים קציצות”.
מה אף פעם לא תסכימי להכין או לאכול? “יש מאכל עיראקי שקוראים לו פאצ’ה: מעיים ממולאים בבשר ובאורז. רק המחשבה לאכול מעיים עושה לי לא טוב”.
מתכון לקציצות ברוטב:
המצרכים:
חצי קילו בשר טחון
אחד בצל בינוני קצוץ
שן שום קצוצה
חצי צרור כוסברה קצוצה
שמן לבישול
פירורי לחם
מלח ופלפל
מצרכים לרוטב:
שמן בישול
בצל בינוני חתוך לקוביות
4-5 עגבניות קלופות
תפוח אדמה חתוך לקוביות
בטטה חתוכה לקוביות
שן שום קצוצה
קופסת רסק עגבניות קטנה
חצי צרור כוסברה
תבלינים: פפריקה, כמון, מרק עוף, כורכום, מלח, פלפל וגריל עוף
אופן הכנת הרוטב:
מטגנים בסיר את הבצל, את תפוח האדמה ואת הבטטה עד שהם שחומים ורכים. מוסיפים את העגבניות, את רסק העגבניות ואת השום. מוסיפים כוס מים רותחים ותבלינים לפי הטעם ומבשלים כרבע שעה.
אופן הכנת הקציצות:
מערבבים את כל המצרכים יחד ומכדררים כדורים בינוניים. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים על אש בינונית כ-40 דקות.
בתיאבון
שבת שלום
תגובות