על עצמי: מיטל שבת, בת 35, אמא לשלושה והרביעי בדרך. נשואה לקובי. עצמאית, בעלת עסק למגשי אירוח בשכונת אם המושבות בשם "לחמניות – לארח בקלות". "אני מכינה מגשי אירוח, בשרי וחלבי, לימי הולדת, להרמת כוסית, למפגשים חברתיים ולאירועים קטנים", היא מספרת ומוסיפה. "לאחר שילדתי את בתי הקטנה, החלטתי להתפטר מעבודתי כמנהלת סניף ברשת קמעונאית גדולה ולעסוק באשר אהבה נפשי. במציאות של היום אימהות עובדות עד אחר הצהריים ומגשי האירוח שאני מכינה מציעים להן פתרון פרקטי ונוח עבור הכיבוד לאורחים. התגובות לשמחתי מאוד טובות. אני מקבלת מחמאות גם ממבוגרים וגם מילדים".
רקע בעיר: "אני במקור מבת ים. לאחר שהתחתנתי עברנו לגור בגבעת שמואל ולאחר מכן באם המושבות. הייתה חשובה לנו רמת החינוך הגבוהה בבתי הספר בשכונה. אני מאוד אוהבת את העיר בכלל ואת השכונה בפרט. זו עיר שיש בה הכול מהכול והיא נמצאת במיקום מצוין".
מאיפה הגיעה האהבה למטבח? "מאז ומעולם אהבתי את המטבח. זה החל כתחביב והתחזק לאחר שהפכתי לאמא. תמיד כשנשלחה רשימת הכיבוד בגן ובבית הספר הייתי קופצת להכין את המאכל הכי מושקע – שאף אחד לא מתנדב אליו. אני מאוד אוהבת לארח ולערוך את השולחן בצורה ייחודית ומושקעת".
שף אהוב? "חיים כהן. אוהבת את המטבח שלו ואת האישיות הטובה שלו".
מהי המנה האהובה עלייך? "פיצה ביתית, עם הרבה רוטב, הרבה גבינה ובלי תוספות בכלל".
תבלין אהוב? "פפריקה מרוקאית".
בישול או אפיה? "שאלה מכשילה. אוהבת מאוד לבשל אבל יותר לאפות בצקים למיניהם".
מה בתפריט ביום שישי? "דגים מרוקאים חריפים, חלות בית מתוקות, צלי בשר עם פטריות וערמונים, מבחר סלטים רעננים, קונכיות עלי סיגר עם כבד ובצל ואי אפשר בלי סלט המיונז לילדים".
מה המומחיות שלך? "בצק שמרים. זה מצליח לי בכל פעם ויש אין ספור של דברים שאפשר לעשות איתו – לחמניות, פיצות, פיתות, עוגות ועוד".
מנה ראשונה שעשיתי בחייך? "קציצות ברוטב עגבניות. יצא ממש מוצלח".
מה אף פעם לא תסכימי לאכול? "פירות ים. לא נמשכת למראה שלהם".
מתכון לשבת
המבורגר ביתי בלחמנייה ביתית
המצרכים (לכ-10 המבורגרים עבים):
בצל מגורר
1/2 קילו בשר טחון טרי
מלח
פלפל
כף קטשופ
2 כפות שמן זית
המצרכים (לכ 20 לחמניות בינוניות):
1/2 קילו קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
7 כפות שמן
2 כפות סוכר
1 וחצי כוסות מים פושרים
1 ביצה
מעט מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל החומרים להמבורגר ויוצרים צורה עגולה בעזרת ״רינג״ קטן.
2. מכינים את הלחמניות – בקערה שמים כף סוכר, כף שמרים וכוס מים פושרים, מערבבים ומותירים את התערובת לתסוס כחמש דקות.
3. מוסיפים את יתר המצרכים לשים היטב כ-10 דקות ביד או כ-5 דקות במיקסר ומתפיחים כשעה.
4. בתום הזמן מחלקים את הבצק לכדורים, מסדרים במגש, מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
5. אופנים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.
6. צולים את ההמבורגר למידת העשייה הרצויה, מורחים על הלחמנייה שכבר הספיקה להצטנן קטשופ, מיונז או כל ממרח אחר אהוב, מוסיפים ירקות חתוכים לפי הטעם ואת ההמבורגר ואוכלים.
בתיאבון!
שבת שלום
תגובות