מדור אוכל - עמית פרג
מדור אוכל - עמית פרג

"כשסבתא רבה נפטרה, לקחתי על עצמי לבשל רק מהמטעמים שלה" (רוצים מתכון לעוגת בצק שקדים עם הפתעות?)

היא בעלת עסק להכנת עוגות מעוצבות ומעבירה סדנאות אפייה, אוהבת בישול ואפייה באותה המידה ולעולם לא תסכים לאכול מוח. הכירו את עמית פרג מפתח תקוה

פורסם בתאריך: 9.11.18 12:25

על עצמי: עמית פרג, בת 35, נשואה לעדי -בעל סטודיו לאימונים פונקציונליים ואמא לבן בן ה-6. עצמאית, בעלת "עמית מתוק ומעבר" המציע שירותי עוגות מעוצבות למיניהן, סדנאות אפייה, זילוף וסושי פירות לילדים ולמבוגרים.

רקע בעיר: "הגעתי לפתח תקוה עם בעלי לפני כשש שנים ואנחנו גרים באם המושבות החדשה".

מאיפה הגיעה האהבה למטבח? "מסבתא עליזה, סבתא מרוקאית של פעם שהיא הסבתא רבתא שלי, ואני הנינה הראשונה שלה. בשנה שעברה, כשנפטרה ממש לפני פסח, לקחתי על עצמי פרויקט לארח את הסדר אצלי ולבשל רק מהמטעמים שלה. אין לי מתכונים ואני לא אוהבת לבשל עם מתכונים, את הכל אני עושה בעזרת הרגשת בטן, טועמת ומתקנת. ללא ספק אני מתגעגעת אליה".

שף/קונדיטור אהוב? "שף חיים כהן, קונדיטור – Johan martin".

מהי המנה האהובה עלייך? "שניצל וספגטי ברוטב עגבניות. כמו ילדה".

תבלין אהוב? "כל מה שחריף".

בישול או אפייה? "שניהם במידה שווה".

מה בתפריט ביום שישי? "דג מרוקאי, לחמניות בשר, מטבוחה, שמרים שוקולד באופן קבוע. ובנוסף, בכל חמישי אני מכינה רשימה חדשה ומגוונת".

מה הייתה המנה הראשונה שהכנת? "קצת קשה לי לזכור, אני חושבת שכדורי שוקולד".

מה אף פעם לא תסכימי להכין או לאכול? "לא אסכים לעולם לאכול מוח. קשה לי המחשבה והמראה".

מתכון לשבת

עוגת בצק שקדים פריך עם קרם מסקרפונה והפתעות

מדור אוכל צילום עמית פרג

צילום: עמית פרג

המצרכים לבצק פריך (עבור 2 אותיות/ספרות בגודל A4 ,או אות/ספרה 1 בגודל A3):
350 גר' קמח לבן מנופה
100 גר' שקדים טחונים
100 גר' אבקת סוכר
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 ביצים בגודל L
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל איכותית

המצרכים לקרם:
500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
250 גר' גבינת מסקרפונה
4 כפות סוכר
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות. ללא טורבו.

מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עם וו גיטרה ומעבדים היטב עד שהתערובת מתגבשת לבצק. כשהבצק נהיה ליחידה אחת, מוציאם מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

מדפיסים על נייר בגודל האות/ספרה הרצויה וגוזרים מסביב (ניתן לרכוש בחנויות האפייה סט מספרים ואותיות רב-שימושי).

מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים לעובי של חצי ס"מ על משטח מקומח קלות. מעבירים את הבצק מעל נייר אפייה ומניחים מעליו את הספרה/אות שהדפסנו וחותכים עם סכין מסביבה. מכל אות/ספרה מכינים 2 יחידות.

מכניסים לתנור ואופים כ10-15 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקררות מוחלטת.

בינתיים מכינים את הקרם: בקערת המיקסר עם וו הקצפה מניחים את כל החומרים ומקציפים לקרם יציב. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים תלוליות קרם (כמו שמזלפים נשיקות מרנג) על גבי האותיות/ ספרות, מניחים מעל הקרם אות/ספרה נוספת ומזלפים את שאר הקרם.

מסדרים מלמעלה ממתקים, פירות, פרחים אכילים ושומרים בקירור.

בתיאבון!
שבת שלום

תגובות

תגובה אחת
תגובה אחת
  1. אתי מזור

    עמית האלופה !!!! אנחנו לקוחות קבועים שלה ונהנים מהמטעמים והעוגות. הכל טרי וטעים מאד. מומלץ ביותר !!!!

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר