על עצמי: לוני קרובקה, סייעת פדגוגית ובשלנית ביתית, גרושה ואמא לשתי בנות (סהר ושי). "לפני ארבע שנים נקלעתי למצוקה כלכלית קשה שכללה ניתוקי מים וחשמל ואף קבלת סלי מזון מעמותות", היא מספרת. "האוכל המצומצם שהגיע דחף אותי לפתח את היצירתיות שלי במטבח באמצעות שימוש בתבלינים שונים, המצאת תבשילים מבוססי תפוחי אדמה ושילוב של ירקות במאפים ופשטידות. לאחר מספר חודשים החלטתי להתחיל ולמכור ג'חנונים מעשה ידיי ולאחר שאלו התקבלו בהתלהבות עצומה מצד הקונים – הקמתי את עסק. במחצית השנה האחרונה ולאור דרישות חוזרות ונשנות מצד לקוחותיי – אני מציעה למכירה גם קובות עיראקיות במרקים שונים (חמוסטה, דלעת וסלק), סירות תפו"א בתנור ואף אורז עם עדשים כתומות ואפונת גינה".
רקע בעיר: "אני ילידת פתח תקוה וזוכרת אותה כעיר פרובינציאלית למדיי. אני זוכרת את יריד הספרים המשומשים שהיה נערך ברחבת העירייה ואף את מצעדי הריקודים שהתקיימו בכל ערב יום העצמאות ברחובות העיר. היום אני נפעמת מקצב צמיחתה המהיר, ממקומות הבילוי הטרנדיים ומהעלייה המתמדת במספר התושבים".
מאיפה הגיעה האהבה למטבח? "מאז ומתמיד הרגשתי שיש בי חלק יצירתי שאינו מקבל ביטוי. אחרי הכל – כל קשר ביני ובין ציור/פיסול הוא בדיוני לחלוטין. כשאני מבשלת, אני מעניקה לעצמי דרור להתנסות בטעמים חדשים, במרקמים שונים ובתוצאות מרהיבות".
שף אהוב? "אני מעריצה את שף אביב משה ממסעדת 'מסה'. הוא בשבילי הדבר הכי קרוב לאלוהות שקיים היום ואת הידע הקולינארי שלו הוא רכש בעצמו, תוך כדי ניסוי וטעיה".
המנה האהובה עליי. "מאז, עכשיו ולתמיד הג'חנון שלי יהיה המנה האהובה עלי. ההתרגשות שאוחזת בי מיום שישי בערב, מרגע שאני מכניסה אותו לתנור ועד שבת בבוקר, כשריחו מתפזר בחלל הבית וכשאני פותחת את הסיר – אני מוצאת את המעדן השחום, המתקתק והעסיסי הזה מחכה לי – לא ניתנת באמת להסביר במילים".
תבלין אהוב? "אני לא יכולה בלי מלח. מלח מדגיש ומעצים טעמים ואני מוסיפה אותו אף לעוגות ומאפים. מבלי לגרוע בכבודו של המלח, המלך המטבח שלי הוא ללא ספק הנענע. אם היה סבון גוף בריח נענע – הייתי הראשונה לקנות אותו".
בישול או אפיה? "לשאול אותי שאלה כזו זה בדיוק כמו לשאול אמא את איזה מהילדים שלה היא אוהבת יותר. בישול מאפשר לי להתנסות, להעז, לחוות. אפיה בשבילי היא תרפיה, היא הוכחת הצלחה".
מה בתפריט ביום שישי? "ארוחת שישי תמיד מורכבת ממספר מנות הכוללות מנה עיקרית – בדרך כלל מאפה בצק עלים ממולא, מנה עיקרית ומגוון סלטים: חצילים, עגבניות-שום-כוסברה, מלפפונים-שמיר, כרוב לבן-גזר. הקינוח חייב להיות כזה שכשהוא מוגש לשולחן הוא מעורר קריאות התפעלות מצד הסועדים: זה יכול להיות טארט לימון וזו יכולה להיות פבלובה עם פירות יער".
המנה הראשונה שהכנתי: "פסטה עם רסק עגבניות".
המומחיות שלי: "ג'חנון ללא מרגרינה. עם שמן".
המאכל שלעולם לא אסכים להכין ו/או לאכול: "זוחלים ושרצים".
יום העצמאות: "ביום העצמאות, כולם מסביב עושים על האש ואני מככבת דווקא בכל הקשור לסלטים ולירקות. זה הזמן שאני יכולה להראות את מיטב המתכונים שלי. אני מכינה המון סלטים ושיפודי ירקות ואף אחד לא מוותר על הבטטה על המנגל שלי – שזה תמיד מתכון מנצח והכי קל שאפשר".
מתכון ליום העצמאות:
בטטה על הגריל
המצרכים:
בטטה אחת שטופה
שן שום אחת
כף שמן זית
רבע כפית מלח גס
קורט פלפל שחור
קורט טימין מיובש
רבע כף סילאן
אופן ההכנה:
שוטפים את הבטטה וחוצים אותה לאורכה. פורסים על קרש החיתוך נייר אלומיניום ומניחים מעליו את הבטטה החתוכה. מזרזפים מעל הבטטה את מעט שמן זית ואת רבע כף הסילאן. מתבלים במלח גס, פלפל שחור וטימין מיובש. מפזרים מעל הבטטה את פרוסות השום. עוטפים את הבטטה בנייר האלומיניום ומניחים על רשת הגריל למשך מחצית השעה או עד לריכוך.
בתיאבון!
חג שמח
תגובות