סלט קיסר בגרסה הביתית
המצרכים:
חסה ערבית חתוכה גס
חופן קרוטונים
גבינת פרמזן מגורדת
ביצה
לרוטב:
3 חלמונים
1 ביצה שלמה
1 כף חרדל
4 פילה אנשובי
2 כפות צלפים
70 מ"ל חומץ טבעי
800 מ"ל שמן חמניות
אופן ההכנה:
להכנת הרוטב (המרכיב הכי חשוב בסלט): להכניס למעבד המזון את כל המרכיבים ולהפעיל במהירות, תוך כדי זילוף של השמן. לתבל עם מלח ופלפל לפי הטעם. לערבב בקערה חסה וקרוטונים, להוסיף רוטב וביצת עין מביצה אחת מעל. את יתרת הרוטב רצוי לשמור בבקבוק במקרר לשימוש בהמשך.
באדיבות מסעדת בוקריה, צילום שי בן אפרים
סלט עוף וירקות טריים
המצרכים:
4 עלי חסה שטופים
מלפפון חתוך לרצועות
חופן עגבניות שרי חתוכות לחצי
גזר חתוך לרצועות דקות
4-5 עלי כרוב לבן חתוכים לרצועות דקות
פטרוזיליה קצוצה דק
חזה עוף
כפית שמן זית
לימון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
בקערה עמוקה קורעים את עלי החסה ומוסיפים את שאר הירקות, מתבלים עם מלח ופלפל. במחבת לוהטת צורבים את חזה העוף. מוציאים וחותכים לנתחים גדולים ומוסיפים לסלט. מתבלים עם מעט שמן זית ומיץ לימון טרי מחצי לימון ומגישים.
באדיבות השף רמי מימון, מסעדת בוריטו
סלט עדשים שחורות ובטטה
המצרכים:
כוס עדשים שחורות
בטטה גדולה חתוכה לקוביות
חופן חמוציות
1 סלרי חתוך לקוביות קטנות
1 בצל חתוך לרצועות דקות
4-5 ענפים של פטרוזיליה קצוצה
4-5 ענפים של כוסברה קצוצה
שמן זית
מלח גס ופלפל שחור
חצי לימון טרי
אופן ההכנה:
מבשלים בסיר עם 2 כוסות מים רותחים את העדשים למשך 20 דקות. מתבלים, מסננים ומניחים בצד להצטנן. מסדרים על מגש את חתיכות הבטטה, מפזרים מעל שמן זית ומלח פלפל לפי הטעם ומכניסים לתנור שחומם ל־180 מעלות למשך רבע שעה. בקערה גדולה מערבבים את הירקות עם העדשים והבטטה. מערבבים ביחד, מתבלים עם מלח פלפל ושמן זית ומעט מיץ לימון טרי.
באדיבות מסעדת קינג ג'ורג'
סלקים מתקתקים עם שמנת חמוצה ואגוזים
המצרכים ל־4 מנות:
6 סלקים בינוניים מקולפים וחתוכים לרבעים
כוס חומץ
כוס סוכר
כוס מים
חצי כפית מלח
גביע שמנת חמוצה / 100 גרם גבינת רוקפור
50 גרם חמאה
מעט בצל ירוק קצוץ
40 גרם אגוזי מלך קלויים
אופן ההכנה:
בסיר קטן שמים את החומץ, המים, הסוכר, המלח והסלקים ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך הסלקים. לפני ההגשה מוסיפים את החמאה עד לקבלת רוטב אחיד ומבריק בצבעו. מעבירים לצלחת הגשה, באופן חופשי שמים את השמנת החמוצה / גבינת הרוקפור ומפזרים בצל ירוק ואגוזים.
באדיבות גרג קפה
רוצים להישאר מעודכנים באירועים החשובים בפתח תקוה?
הורידו את האפליקציה של מלאבס והצטרפו לדף הפייסבוק שלנו:
להצטרפות לדף הפייסבוק של מלאבס
סלט פטה עם פלחי בטטה קרנץ'
המצרכים:
מיקס תערובת חסה (4 עלי לבבות חסה ערבית חתוכים, 4 עלי אלון אדום, ו־2 עלי אלון ירוק)
חצי מלפפון חתוך לטבעות עגולות.
4 חצי עגבניות שרי.
רבע פלפל אדום חתוך לרצועות.
רבעפלפל צהובה חתוך לרצועות.
5 טבעות בצל סגול.
5 יח' זיתי קלמטה מגולענים.
80 גרם גבינת פטה רכה.
כפית גרעיני חמנייה קלויים.
חצי לימון טרי סחוט
כפית שמן זית איכותי
להכנת צ'יפס בטטה קריספי:
בעזרת קולפן יש לקלף את הבטטה.לאחר הוצאת הקליפה, בתנועה קלה מסובבים את הבטטה עד אשר יוצרים כ־10 רצועות דקות חצי עגולות. מטגנים את רצועות הבטטה הקלופה בשמן חם לזמן קצר ומעבירים לנייר סופג.
אופן ההכנה:
לקערת ערבוב יש להכניס את המלפפון, עגבניות שרי, זיתי קלמטה, פלפלים, ובצל סגול. מטבלים במיץ לימון ושמן זית, מעבירים לקערת סלט ומעל מגרדים את גבינת הפטה, מפזרים את גרעיני החמנייה, ומניחים את הצ'יפס בטטה קריספי מעל הגבינה.
באדיבות השף אילן פנחס, רשת ההמבורגרים BBB
סלט ירקות "שוק" עם גבינה בולגרית
המצרכים:
גבינה בולגרית % 5
2 עגבניות
2 מלפפונים
4-5 עלים כרוב לבן
4-5 עלים כרוב אדום
חופן ג'עלה(תערובת גרעיני סויה קלויים, חמניה ודלעת)
נענע
בזיליקום.
שמן זית
מיץ לימון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
קוצצים את עלי הכרוב, בזילקום ונענע ומוסיפים מעל את העגבניות והמלפפונים חתוכים דק דק. מפזרים בנדיבות את הגבינה הבולגרית מעל ומתבלים עם כפית שמן זית וכפית מיץ לימון טרי . מלח ופלפל לפי הטעם.
באדיבות רשת ארומה
תגובות