דוד חג'ג'
"עצוב מאוד שאני צריך לכתוב על מקומות מפחידים בפתח תקוה. לא מדובר על איזור יהודה ושומרון ולא על ישובים הקרובים לעזה מחשש לחדירת מחבלים או איזה פגז שינחת לפתע, אנחנו מדברים על פתח תקוה, ולצערי הרב בשנים אחרונות מספר מקומות בעיר הפכו למפחידים בעיקר בשעות הערב והלילה. מרכז העיר, רחוב ההגנה והרחובות הסמוכים. יש שם מאות דירות מחולקות שהפכו מקום נוח לגורמים פליליים ולשוהים בלתי חוקיים מיהודה ושומרון, סודן ואריתריאה, למצוא מקום מסתור. בשעות החשיכה תראו שם בעיקר חבורות שיכורים שמחפשים את דרכם בין שברי בקבוקים, וזו פצצה מתקתקת שמצריכה פתרון ומהר. בסוף בר כוכבא מספר לא קטן של בתי מלאכה ומחסנים הפכו לדירות בתנאים מחפירים. באזורים אלו – הצעה שלי אל תסתובבו בשעות החשיכה, המקום לא סימפטי בכלל. פתרונות יש בשפע: טיפול מהיר בכל הדירות המחולקות. להתחיל לנקוט בהליכים משפטים חריפים לבעל דירה שחולקה ללא אישור וללא אתרים, לסגור מחסנים שהפכו לדירות. לפעול לחיזוק בעלי העסקים במדרחוב. חידוש משמעותי, ניקיון יום יומי, פיקוח הדוק וחסר פשרות במשך כל שעות היום. צריך להפגין נוכחות לגרום למקום להיות למבוקש, כמו למשל באמצעות קיום אירועים שיגרמו לי ולתושבים אחרים להגיע. זה אפשרי". (חג'ג' הוא פעיל חברתי).
מוניקה כהן
"אני מתארת לעצמי שרוב הנשאלים יענו שהאזור המפחיד בעיר זה מרכז העיר: כיכר המייסדים -פינסקר –שוק. אני לא חושבת כך. אני לא חושבת שיש בפתח תקוה אזור מפחיד. הרחובות מוארים, ואמנם במרכז העיר – כיכר המייסדים וסביבתו, יושב ציבור פליטים ומהגרי עבודה אבל איני חושבת שהם מסוכנים יותר מחבורת נערים ישראלים שיכורים המחפשים ריגושים. אני עוברת לא פעם באזור כיכר המייסדים ואיני חשה פחד ואיני מחישה צעדי. אבל למי שיענה כך- יש לי תשובה מה ניתן לעשות במרכז העיר כדי להפכו ליותר אטרקטיבי ובעקבות כך יותר מאוכלס בלילה. צריך לשפץ סוף סוף את רחוב חובבי ציון ופינסקר ולעודד פתיחת בית קפה או שניים איכותיים אשר ימשכו תושבים אשר יישבו בהם. אם רחובות אלה ישופצו (תאורה, ריהוט רחוב, שילוט אחיד) אזי מרכז העיר ישודרג ומן הסתם יהיו בו מבקרים גם בערב ואופיו השומם ישתנה. תוכנית זו מונחת על שולחן העירייה כבר כמה קדנציות". (כהן היא יו"ר עמותת פתח תקוה זה אני).
אייל אחיאל
"אני לא חושב שיש מקום "מפחיד" בעיר אך כן ישנם כמה מקומות ספציפיים שהיו מונעים ממני בטח ובטח מנוער/נערות, מבוגרים ונשים להסתובב בהם בשעות מסוימות. בסך הכל כמעט בכל מקום שתסתובב בו ברחבי העיר בשכונות הגדולות תמצא את הספורטאים אשר עושים ספורט ויש להם תחושת ביטחון. יחד עם זאת מרכז העיר הוא מקום "לא נוח" להסתובב בו בלילות או בערבי שישי, מרכז העיר זה אומר ברחובות הקרובים לשוק, הבניינים הישנים ברחוב פינסקר ופינות הרחובות הגובלים בכיכר המייסדים, כולל כיכר המייסדים, אזורים בהם יש לא מעט עובדים זרים. אם תסתובבו בשעות הקטנות של הלילה באזורים האלו תחושו אי נוחות ואפילו יהיו מקרים בהם תסגרו את מנעול הרכב מבפנים. עבודות האכיפה של משטרת ישראל והרשות מבורכות לגבי העובדים הזרים, מידי פעם מקיימים בדיקות ומחפשים עובדים ללא אישורים, אבל הגיע הזמן שממשלת ישראל תמצא להם פתרון הוגן". (אחיאל הוא יו"ר הנהגת בית הספר נעמי שמר ועוסק באבטחת מידע).
ליאורה ליבוביץ
"מעולם לא חשתי תחושת היעדר בטחון אישי בפתח תקוה, עד לאחרונה. כילדים ובני נוער בשנות ה־90 היינו מבלים בהליכה לאורכה ולרוחבה של העיר ללא חשש ומורא. יושבים בפיצרייה מול העירייה, מסתובבים במדרחוב או חוזרים מחברים ברגל בכל שעה. לצערי הרב, בתקופה האחרונה, האזור שאליו אני מנסה ככל שביכולתי לא להגיע בשעות הערב, הוא איזור מרכז העיר. ריבויים של תושבים זרים ומבקשי מקלט במרכז העיר, העדר תאורה מספקת ולעיתים אף עלטה ברחובות מסוימים, שממה מוחלטת לאחר השעה תשע בערב, לצערי גורמים לתחושת הביטחון האישי שלי להצטמצם. גם בנסיעה באוטו באזור זה בשעות הערב אינה אהודה עלי, כאשר בכל רמזור אדום אני סוקרת את הסביבה בחשש. לדעתי, מרכז העיר הוזנח לאורך שנים. כל פינות החמד שבו, לא עברו שימור ואנו התושבים רק מפסידים מכך. יכולנו לקבל מתחמי בילוי כדוגמת התחנה בירושלים או תל אביב, יכולנו לקבל מרכז עיר שמתעורר בלילה וניתן למצוא בו בילוי במסעדה טובה. נדמה שאת הישן והמוכר עזבו לטובת החדש בצידו השני של העיר. ואנו התושבים נותרנו עם זיכרונות ממרכז שוקק שידע ימים יפים". (ליבוביץ היא בעלת משרד יח"צ).
תגובות