על עצמי: כנרת סילקו, היא "כנרת מגונדרת", נשואה לניר – בעל מאפיית "מרכז הפיתה" ואמא של יגל בן ארבע וחצי. סילקו היא מפיקת מסיבות קונספט ושולחנות מתוקים לילדים ומבוגרים.
"כילדה, ההורים שלי היו חוגגים לי בכל שנה את יום ההולדת שלי עם חברים ובני משפחה", היא מספרת. "כשהפכתי לאמא, רציתי לחגוג ליגל את יום ההולדת שלו באופן מיוחד ולאחר חיפושים נחשפתי לעולם של מסיבות הקונספט והתאהבתי. שולחן קונספט הוא שולחן המעוצב על פי נושא שהילד או בעל המסיבה בחר. אני יוצרת כל אירוע אחר, ייחודי ושונה ואוהבת לראות את התגובות של הלקוחות שלי בכל הגילאים ובמיוחד שהם קטנטנים. בסופו של דבר החיים הם אוסף של זיכרונות שנשארים איתנו וחשוב לי להשאיר חוויה מתוקה וחיובית".
סילקו מפיקה מגוון מסיבות: לאירועים עסקיים, ברית או בריתה, ימי הולדת, לילדים ולמבוגרים, בר/בת מצווה, מסיבות רווקות, מסיבות גיוס ועוד. "המוטו שלי שהלקוחות מגיעים לאירוע כמו אורחים ואני דואגת להכל מהקיסם ועד העוגה", היא מוסיפה ומציינת שהיא מעבירה גם הפעלות לילדים, עיצוב עוגות ועוגיות, משחקים של פעם וכן מכינה מארזים מתוקים וממותגים.
רקע בעיר: "אני בת בכורה, שנולדה בבית חולים השרון לאמא מימי ולאבא דוד. אחי ירין הוא חייל בן 21 . אני לא רואה את עצמי גרה במקום אחר, אני מאוד אוהבת את פתח תקווה, היא עיר שיש בה הכל מהכל" .
מאיפה הגיעה האהבה למטבח? "אהבה למטבח הגיעה מהבית, אמא שלי הייתה בשלנית מטורפת וזה עבר גם אלי. אני יותר התחברתי לאפייה ובשלב מתקדם יותר, הפכתי את אהבה למקצוע והתחלתי ליצור מתוקים וקינוחים בצורה מקצועית".
שף אהוב? "ישראל אהרוני".
מהי המנה האהובה עלייך? "כל אוכל ביתי, חם ומנחם".
תבלין אהוב? "סוכר וקינמון".
בישול או אפייה? "אפייה. זה המגרש הביתי שלי ואני מאוד אוהבת לגנדר ולקשט, שיהיה אחיד ומושלם".
מה בתפריט ביום שישי? "התפריט ביום שישי בדרך כלל משתנה, תמיד יש מנת בשר: קציצות של אהרוני, תבשילי עוף, אורז, תוספת, סלטים וכדומה".
מה הייתה המנה הראשונה שהכנת? "עוגות שוקולד של אמא שלי, שזה המתכון שבחרתי".
מה המומחיות שלך? "עוגיות ועוגות ועיצוב שולחנות קונספט מתוקים".
מה אף פעם לא תסכימי להכין או לאכול? "פירות ים ומאכלים לא כשרים".
מתכון לשבת
עוגת שוקולד פרווה מנצחת
המצרכים:
תבנית עגולה בקוטר 24, או שתי תבניות אינגליש קייק
3 ביצים גודל L
2 כוסות פחות כף סוכר
1 כוס שמן
2 כוסות קמח תופח מנופה או 2 כוסות קמח מנופה פלוס שקית אבקת אפייה
3/4 כוס אבקת קקאו – כדאי לסנן במסננת או נפה
2 כוסות מים פושרים
המצרכים לציפוי:
1 חבילת שוקולד מריר 100 גר'
2 כפות קקאו
3 כפות סוכר
מעט מים פושרים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית עם נייר אפייה.
בקערת המערבל מקציפים במהירות בינונית את הביצים עם הסוכר לקבלת בלילה תפוחה ובהירה.
מוסיפים את השמן ומערבלים עוד דקה על מהירות נמוכה. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח ואת אבקת הקקאו על מהירות נמוכה. מוסיפים לקערת המערבל לסירוגין את תערובת הקמח והקקאו עם המים עד שסיימנו את כל התערובת ואת כל המים. מעבירים לתבנית ואופים במשך כ-40 דקות עד שקיסם יוצא מעט לח. זהירות לא לייבש!
כמה דקות לפני סיום האפייה מכינים את הציפוי: ממיסים בסיר את החומרים עד לקבלת מרקם נוזלי. בעזרת שיפוד מחוררים מעט את העוגה החמה ומצפים. לאחר שהעוגה התקררה ניתן להוסיף דף סוכר, לפזר סוכריות צבעוניות או לזלף קצפת ואינסטנט פודינג.
בתיאבון
שבת שלום
תגובות