משמאל רס"ר ידידיה בלוך ז"ל (דובר צה"ל), מימין למעלה ד"ר דני גורפיל, פרופ' מרדכי קרמר ולביב סלאח, למטה ד"ר אביתר נשר ופבל מגידמן (דוברות בילינסון)
משמאל רס"ר ידידיה בלוך ז"ל (דובר צה"ל), מימין למעלה ד"ר דני גורפיל, פרופ' מרדכי קרמר ולביב סלאח, למטה ד"ר אביתר נשר ופבל מגידמן (דוברות בילינסון)

"ההשתלה הזו מסמלת בעיני את ברית הדמים בין העדה הדרוזית לבין היהודים"

במשך כשבוע נלחמו הרופאים על חייו של רס"ר ידידה בלוך ז"ל שנפצע בלבנון, אך למרבה הצער ללא הצלחה. בהחלטה אצילית תרמה משפחתו את איבריו והצילה חיים

פורסם בתאריך: 8.11.24 08:29

במותו הציל רס"ר (במיל') ידידיה בלוך ז"ל את חייהם של שני מטופלים בבילינסון: רס"ר (במיל') ידידיה בלוך ז"ל נפצע אנושות בקרב בדרום לבנון, ולאחר כמעט שבוע שבו נלחמו הרופאים על חייו, הם נאלצו למרבה הצער לקבוע את מותו. ידידיה ז"ל ממבוא חורון, היה לוחם בגדוד 7155, עוצבת 'חוד החנית' (55). בן 31 בנופלו.

משפחתו החליטה לתרום את איבריו. הריאות והכליה הושתלו בבילינסון והצילו בכך את חייהם של שני חולים, ביניהם את חייו של לביב סלאח שסובל מפיברוזיס ריאתי וממתין כבר כמעט שנה להשתלת הריאות.

רס"ר ידידיה בלוך ז"ל, צילום מאתר דובר צה"ל

רס"ר ידידיה בלוך ז"ל, צילום מאתר דובר צה"ל

לביב סלאח בן ה-69 עבד במשך שנים כמנהל בית ספר בצפון, אחד מילדיו כיום קצין בפיקוד הצפון. לביב מספר: "אני מחכה כבר כמעט שנה להשתלת ריאות וההשתלה הזו הצילה את חיי. יחד עם זאת, ההבנה שמדובר בחייל היא קשה והקורבנות במלחמה הזאת הם גדולים, אני מאוד מאוד מודה למשפחה של ידידיה ז"ל, אני אשמור על הריאות ומקווה שהן ישמרו עליי. אני אשמח לפגוש אותם, לחבק ולהודות להם, וכמובן אני מאחל לידה קלה ובידיים מלאות לאשתו".

ד"ר דני גורפיל, פרופ' מרדכי קרמר ולביב סלאח

ד"ר דני גורפיל, פרופ' מרדכי קרמר ולביב סלאח

במושתל הריאות טיפלו פרופ' מרדכי קרמר מנהל מערך הריאות בבילינסון, ד"ר דני גורפיל מנהל טיפול נמרץ במערך לניתוחי לב וחזה בבילינסון. את השתלת הריאות ביצעו ד"ר יורי פייסחוביץ מנהל המחלקה לכירורגיית חזה, ד"ר ישראל קוזניץ כירורג לב וחזה בצוות השתלות הריאה בבילינסון, ד"ר ארי ניימרק סגן מנהל המערך לניתוחי לב. ההשתלה עברה בהצלחה ולביב מתאושש במהירות.

פרופ' מרדכי קרמר מנהל מערך הריאות בבילינסון, אמר: "ההשתלה הזו מסמלת בעיניי את ברית הדמים בין העדה הדרוזית לבין היהודים, התרומה האצילית של משפחת בלוך הצילה את חייו של לביב ובתקופה כל כך קשה ועקובה מדם, אירועים כאלה הם שממלאים לנו את הלב".

פרופ' ארז שרוני מנהל המערך לניתוחי לב וחזה בבילינסון: "תרומת איברים בעת זו, אצילית וראויה להערכה. ומצביעה על הקשר העמוק והבלתי ניתן להפרדה בין כל הנושאים בנטל".

אשתו וילדיו של לביב הוסיפו: "ההשתלה נותנת תקווה חדשה לאבא ולא פחות מכך לנו, הילדים ו-17 הנכדים שיזכו אחרי השיקום לחזור ולשחק עם סבא, אנחנו מתפללים שכל חיילינו והחטופים ישובו הביתה לשלום, מאחלים החלמה מהירה ושלמה לכל הפצועים בגוף ובנפש, ובעיקר שנמשיך לחיות בערבות הדדית כולנו".

ד"ר אביתר נשר ופבל מגידמן, צילום דוברות בילינסון

ד"ר אביתר נשר ופבל מגידמן, צילום דוברות בילינסון

את הכליה קיבל פבל מגידמן (74), אבא ל-4 וסבא ל-6 מחיפה. מגידמן, מתמטיקאי ומורה למדעים, סובל מאי ספיקת כליות קשה והמתין במשך עשור לתרומה, כאשר ב-7 השנים האחרונות הוא טופל בדיאליזה.

מגידמן אמר: "אני שולח תנחומים למשפחת בלוך. הטרגדיה שלהם שהובילה להצלת החיים שלי, דומה לחיבור בין יום הזיכרון לחללי צה"ל וליום העצמאות שבא מיד אחריו. יש פה עצב ושמחה. משהו מידידיה ז"ל נמצא עכשיו אצלי וזה מרגש וזה מבלבל. אני יודע שמילים לא ירפאו את הפצע של המשפחה על מות האהוב שלהם, אבל בזכות התרומה אוכל לחזור ולעזור לסביבה שלי, ללמד, לתרום ולחיות חיים פעילים. כל זה בזכות האצילות של משפחת בלוך. הנדיבות הזו הדליקה בתוכי אור בהיר של תקווה והחייתה בי ניצוץ של אנרגיה וחיוניות, רגע לפני שהייאוש והמחלה השתלטו על חיי".

את ההשתלה של פבל שעברה בצורה טובה ביצעו ד"ר ולדימיר טנק וד"ר ודים מז'יבובסקי, רופאים בכירים במחלקת ההשתלות בבילינסון. ד"ר אביתר נשר, מנהל מחלקת ההשתלות בבילינסון, אמר: "מאז שהקמנו את המחלקה, השתלנו מעל ל-5,000 כליות. מאחורי כל השתלה סיפור מרגש ונוגע ללב. אבל כשמדובר בתרומה מחייל שנפל בקרב, בימים של מלחמה ארוכה, מדממת וכואבת לאזרחי המדינה, להתרגשות אין גבול. הטרגדיה, האובדן והכאב אל מול הרוח האנושית והבחירה של משפחה אחת לעשות מעשה אצילי. זו בחירה שמזכירה לכולנו את הערבות ההדדית הישראלית שאנחנו מכירים ואוהבים. זו בחירה שהצילה את חייו של פבל שסבל המון שנים והיה זקוק בדחיפות לתרומת כליה. אין מילים להודות למשפחה המיוחדת הזו".

בהשתלות בבילינסון שהתבצעו בליווי המרכז הלאומי להשתלות, השתתפו צוותים רבים: מנצילים, משתילים, רופאי ריאות, לב וכליות, כירורגים, מתאמות השתלות, אחים ואחיות חדר ניתוח, רופאים מרדימים, טכנאי הרדמה, סניטרים, אנשי מעבדה ובנק הדם, מפעילי מכונת לב ריאה, אנשי מחלקת הרנטגן והפתולוגיה.

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר