מרתון השתלות התקיים בימים האחרונים בבתי החולים בעיר. אונת הכבד של רוכב האופניים רועי סדן – ג'ינג'י הושתלה במיה דוש, פעוטה בת שנתיים במרכז שניידר לרפואת ילדים. במערך ההשתלות בבילינסון בוצע מרתון השתלות: ב-48 שעות הושתלו איברים – לב, שתי ריאות ושתי כליות – בארבעה מושתלים. חלק מההשתלות היו של איברים אשר נתרמו באצילות על ידי משפחתו של רועי סדן ז"ל, שנהרג בתאונת אופניים בצומת ראש הנקרה. איבריו של סדן ז"ל, הושתלו בשישה חולים: שתי ריאות בחולה בן 58 בבילינסון, כליה באישה בת 55 בבילינסון, לב בגבר בן 66 בבילינסון, כליה ולבלב באישה בת 35 באיכילוב, כבד בגבר בן 51 באיכילוב ואונת כבד בפעוטה בת שנתיים בשניידר.
כאמור, אונת הכבד הושתלה בפעוטה מיה דוש בת שנתיים מאזור, אשר סבלה ממחלת דרכי מרה ונזקקה לתרומת כבד להצלת חייה. את ההשתלה ביצע צוות מערך ההשתלות במרכז שניידר לרפואת ילדים ועם סיום הניתוח הועברה הפעוטה לטיפול ביחידה לטיפול נמרץ במרכז. נופר, אמה של מיה, הודתה בהתרגשות למשפחת התורם: "למשפחה היקרה, אנו רוצים להודות מקרב לב על אצילות הנפש ועל תרומתכם. בזכותכם בתי זכתה לקבל ולהתחיל חיים חדשים. אנו משתתפים בצערכם ותמיד נהיה אסירי תודה לכם. צוות גסטרו שניידר קיבל אותנו לפני שנתיים למרפאה ומהיום הראשון עטפתם אותנו, הסברתם, ליוויתם ימים ולילות. אנחנו סוגדים לכם על עבודתכם ומעריכים את הטיפול המסור במיה. אני קוראת לכל מי שיכול לצאת ולחתום על כרטיס אדי המציל חיים".
במערך ההשתלות בבילינסון בוצע כאמור מרתון השתלות. ד"ר ירון ברק, מנהל היחידה להשתלות בית חזה במערך לניתוחי לב וחזה בבילינסון, אמר: "לנהל שלוש השתלות כמעט בו זמנית זה מבצע מורכב שמחייב תכנון מוקדם וסנכרון מקסימלי בלוח הזמנים. כאשר מבצעים השתלה המטרה שליבו או ריאותיו של המושתל יימצאו מחוץ לבית החזה, כאשר האיברים החדשים שעתידים להיות מושתלים בגופו של המושתל מגיעים לחדר הניתוח. וזאת על מנת שההשתלה תתחיל מיידית והאיברים המושתלים יימצאו מחוץ לגוף האדם זמן מינימלי. הזמן הזה מוגבל בלב לארבע שעות ובריאות לשמונה שעות. המטרה היא לצמצם כמה שניתן את הזמנים האלה ולכן תכנון הזמנים הוא קריטי ומחייב את המנתחים והצוות הרפואי לבצע שלושה ניתוחים כמעט במקביל ולאפשר הצלחה מיטבית. עבדנו סביב השעון במשך 48 שעות, בזכות הצוות המיומן יכולנו להוציא מבצע כזה לפועל ששווה את כל השעות והמאמץ בשביל להעניק חיים".
פרופסור מרדכי קרמר, מנהל מערך הריאות, הוסיף: "מצבם של החולים החמיר בזמן האחרון ועקב כך קיבלו ניקוד גבוה בראש הממתינים להשתלה. ביום שישי נמצאו שני תורמים בבית החולים נהריה שהריאות שלהם התאימו להשתלות של שני המושתלים והם נקראו לבית החולים להשתלה. שתי ההשתלות בוצעו אחת אחרי השניה בלוח זמנים צפוף, וצוותים רפואים רבים היו מעורבים בשתי ההשתלות. עד היום בוצעו בהצלחה 830 השתלות ריאה כאשר כל השתלה היא מבצע ארוך ומורכב. הניתוחים עברו בהצלחה והחולים בשלבי התאוששות".
עינת חי, אשתו של רפי, מושתל הריאות, אמרה: "מצבו של רפי הדרדר. לפני חודש הזמינו אותו להשתלה שבוטלה עקב חוסר התאמה והרגשתי שאני מאבדת אותו. אני לא יודעת איך להודות למשפחה. אני מאוד רוצה להנציח אותו וחשבתי להקים גן שעשועים על שמו. כמובן שמאוד נרצה לפגוש אותם אם יסכימו. אחרי שחלום ההשתלה התגשם אני חולמת שרפי יוכל לרכוב על אופניים וימשיך את המסורת״.
ד"ר אביתר נשר מנהל מחלקת השתלות בבילינסון: "מדובר במרתון השתלות בהיקף של 48 שעות, מבצע שיכול להתבצע רק במרכז השתלות ארצי כמו בילינסון, עם צוותי השתלה וחדרי ניתוח מיומנים ומנוסים מאוד. הצוותים שלנו עושים לילות כימים בביה"ח, ללא הפסקה, על מנת להציל חיים וניתוחי ההשתלות בוצעו בזכות פעילותם".
הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
תגובות