בית חולים השרון, הכנות הצוות. צילום טרול הפקות
צילום אילוסטרציה מבית חולים השרון, אין קשר לכתבה צילום טרול הפקות

הריאות, המשקל, הטעם ותופעות הלוואי של הקורונה: שתי מרפאות במרכז רבין יטפלו במחלימים

שתי מרפאות מעקב וטיפול באנשים שהחלימו מקורונה נפתחו בבתי החולים השרון ובילינסון. המרפאות יטפלו גם בהפרעות דחק

פורסם בתאריך: 17.5.20 11:11

שתי מרפאות מעקב וטיפול אחר חולי קורונה שהחלימו נפתחו במרכז רבין, אחת בבית חולים השרון, והשנייה בבית חולים בילינסון. במרכז רבין מסבירים כי תסימיני הקורונה והשפעות הנגיף לטווח הקצר והארוך נלמדים כעת על ידי מיטב המומחים. מרפאות המבריאים ממחלת הקורונה הנפתחות במרכז רבין הן מהראשונות בישראל. מטרות המרפאות מעקב, ייעוץ וטיפול רפואי במחלימי קורונה בדרגות חומרה שונות (החל ממחלה קלה ועד מחלה קשה עם הנשמה ו/או אשפוז בטיפול נמרץ).

במרפאה בבית חולים השרון, שהיה בית החולים הייעודי לטיפול בחולי קורונה בחודשיים האחרונים, יטופלו חולים שהיו מאושפזים בבית החולים. המרפאה בביילינסון תיתן מענה לכלל חולי הקורונה בישראל המעוניינים לבוא לבדיקת מעקב. מטופלים שיופנו למרפאה יעברו בירור מעמיק על ידי מנהל מחלקת קורונה ורופאה למחלות זיהומיות, ויופנו על פי שיקול דעת לייעוץ מומחים בתחומים שונים, לצורך מתן מענה טיפולי לכלל הבעיות הרפואיות העלולות להיווצר עקב המחלה. במרפאה מומחים מתחום ריאות, טיפול נמרץ, רפואת הלב, מערכת העצבים, גריאטריה, רוקחות קלינית ומקצועות שיקומיים מגוונים: פיזיותרפיה, תזונה, עבודה סוציאלית, ריפוי בעיסוק וקלינאות תקשורת.

ד"ר דרור דיקר, בית החולים השרון מחלקת בידוד. צילום זאב שטרן

נשים שחלו בזמן ההריון יעברו הערכה של מומחים מיחידת אם ועובר ויעברו למעקב קבוע של היחידה עד הלידה. מומחים מבית חולים השרון יהיו חלק מיועצי המרפאה ובכלל זאת, ד"ר תמר גוטסמן, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בבית חולים השרון. ד"ר גוטסמן ליוותה וייעצה לכלל חולי הקורונה בבית חולים השרון בחודשים האחרונים והיא מרכזת את מירב הידע הניתן בנוגע למחלה ולתופעות
הלוואי, הידועות כיום.

רוצים להיות מעודכנים? רוצים לשתף אותנו בחוויות שלכם? עקבו אחרי דף הפייסבוק של מלאבס

מטופלים שחלו והוגדרו במצב בינוני וקל יעברו בירור מקיף על ידי רופא למחלות זיהומיות ועל פי שיקול דעתו יופנו לייעוץ מומחים בתחומים השונים, זאת כדי לטפל בכלל הבעיות הרפואיות העלולות להופיע כתוצאה מהמחלה: רופא ריאות יבדוק את תפקודי הריאות של המטופל, פיזיותרפיסט ועובד סוציאלי יבצעו הערכה פסיכוסוציאלית ומרפא בעיסוק יבצע הערכה שיקומית על מנת להחליט האם יש צורך בשיקום תפקודי כדי לחזור לשגרת חיים כפי שהייתה טרם המחלה. במידת הצורך יעבור המטופל בדיקה מקיפה על ידי קרדיולוג, נוירולוג, גריאטר ועל ידי רוקח קליני – מאחר וחלקם טופלו בתרופות ניסיוניות ויש צורך להמשיך מעקב.

מחלימים שהוגדרו במצב קשה יעברו בירור מקיף על ידי רופא למחלות זיהומיות ורופא טיפול נמרץ. הם יעברו הערכה תזונתית ו/או תפקודית. מאחר והמחלה מתאפיינת בירידה משמעותית במשקל, מבוגרים שחלו עלולים להגיע למצבי תת תזונה ו/או חסר תזונתי. רופא ריאות גם במיקרים אלו כמובן ייבדק המחלים על ידי רופא ריאות, פיזיותרפיסט ועובד סוציאלי יבצעו הערכה פסיכוסוציאלית ומרפא בעיסוק יבצע הערכה שיקומית. במידת הצורך יעבור המטופל בדיקה מקיפה על ידי קרדיולוג, נוירולוג, גריאטר ועל ידי רוקח קליני.

נשים שחלו בזמן הריון יעברו בנוסף הערכת רופא מחלות זיהומיות ביחידת אם ועובר ויעברו למעקב קבוע של היחידה עד הלידה.

ד"ר דרור דיקר, מנהל מחלקה פנימית ד', מחלקת הקורונה הראשונה בשרון, הסביר: "בחלק מחולי הקורונה התפתחה תחלואה ריאתית שנעה בין תחלואה קלה ביותר ולבין תחלואה קשה, יש צורך במעקב ולעיתים טיפולי פיזיותרפיה. מלבד ההיבט הריאתי קיימים היבטים נוספים עם השלכות לטווח ארוך: לא ידוע אם החולים הללו מפתחים נוגדנים ולכמה זמן הנוגדנים האלו מקנים חסינות, עיקר המעקב יתמקד בנושא התפתחות עקומות הנוגדנים. מחלות הרקע הן נושא נוסף המחייב התייחסות ומעקב קפדניים – גורמי הסיכון העיקריים של המחלה הם סוכרת, יתר לחץ דם והשמנה. אנחנו מתמחים בנושא ועוקבים אחר החולים בקפדנות כיוון שהם עלולים לצאת מהאיזון. 12 חולים שלנו היו סוכרתים ויצאו מאיזון בזמן המחלה, רכשנו מכשירי ליברה לניטור ערכי הסוכר ללא דקירות. ככלל כ-30 אחוז מכלל חולי הקורונה בישראל היו סכרתיים.

ד"ר דיקר מוסיף: "כ-25 אחוז מחולי הקורונה ביטאו פגיעה לבבית שעדיין לא ברור משמעותה, האם היא חולפת או תמידית, גם פה נצטרך לתת את הדעת ולבחון משמעויות עם הקרדיולוגים. בנוסף ידוע לנו על שינויים בטעם וריח ונקיים מעקב לבחינת הנושא, האם זו פגיעה תמידית או אירוע חולף. תמיכה נפשית היא מימד נוסף חשוב שקיים בקרב אוכלוסיית החולים. צריך לזכור כי חולים היו מאושפזים בתנאי הסגר וחוסר ודאות. קיים פחד מפני הלא נודע, ובנוסף טיפלו בהם שבועות ארוכים מטפלים שפניהם לא היו גלויות, לכל אלו צפויות הפרעות דחק. עניין נוסף בו ניתן מענה הוא פיזיותרפיה, חולים מבוגרים רבים נחלשו ברמת שריר ושלד במהלך אשפוז".

הרופאה האחראית על המרפאה בבילינסון, ד"ר דנה ילין מהיחידה למחלות זיהומיות בבילינסון, הסבירה: "לשמחתנו מרבית החולים במחלת הקורונה יחלימו מהמחלה באופן מלא בטווח הקצר. עם זאת, עדיין לא ידוע מהן ההשפעות ארוכות הטווח של מחלת הקורונה על בריאותם הגופנית והנפשית של מי שחלו במחלה. על כן, יש צורך במרפאה המרכזת מגוון גדול של אנשי מקצוע להערכה וטיפול במבריאים ממחלה חדשה זו. מרפאת המבריאים משלבת בין מומחים למחלות זיהומיות ומומחים ממקצועות ומתחומים אחרים, ותתן מענה מלא ומולטידיסיפלינארי".

המרפאות מיועדת למבוטחי כלל קופות החולים, בהפנייה של רופא מטפל וטופס 17 לאשפוז יום פנימי.


הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו


תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר