נער בן 15, תלמיד ישיבה ממרכז הארץ, הסובל מאלרגיה לחלב, הובהל לאחרונה ליחידה לטיפול נמרץ במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת הכללית, לאחר ששתה בטעות חלב וסכנה ממשית נשקפה לחייו. הנער פתח את המקרר במוסד בו הוא לומד ולקח ללא חשש בקבוק חלב עם הסימון – חלב שקדים. הנער הכין לעצמו משקה עם חלב זה, אך בלגימה הראשונה חש עקצוצים בלשון והבין כי מדובר בחלב פרה רגיל וכי הוא עובר התקף אלרגי. הנער השתמש במזרק האפיפן שהיה ברשותו, אך מיד לאחר מכן התמוטט ואיבד את ההכרה. החשיפה לחלב פרה הביאה להתפתחות תגובה אלרגית קיצונית, הופעת שוק ואי ספיקה נשימתית.
חבריו ללימודים הזעיקו פראמדיקים שהעניקו לו טיפול ראשוני מציל חיים, ופינו אותו מונשם ליחידה לרפואה דחופה במרכז שניידר לרפואת ילדים, בראשות ד"ר אלחנן נחום. הודות לטיפול המהיר שקיבל ופעולות ההחייאה הממושכות, חייו של הנער ניצלו ומצבו התייצב. בהמשך הוא השתפר, הועבר לטיפול במחלקת ילדים ומשם שוחרר לביתו.
ד"ר אלחנן נחום, מנהל היחידה לטיפול נמרץ במרכז שניידר לרפואת ילדים: "ילדים האלרגים לחלב עלולים למצוא את עצמם במצבים מסכני חיים. ילדים עם רגישות זו חייבים להיות מודעים לה ולשאת מזרק אדרנלין אוטומטי – אפיפן, לשימוש במצב חירום. גם הורים, גננות, מורים ומנהלים אחראים במסגרות בהם שוהים ילדים אלו, צריכים להיות מודעים למצבם, להרחיק מהישג ידם מוצרים המכילים חלב, לא להעביר חלב ומוצריו בין מיכלים שונים ולדעת כיצד להשתמש במזרק האדרנלין האוטומטי".
הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
תגובות