עורכי דין בגבעתיים לייפוי כוח מתמשך. תמונה ממאגר Shutterstock
עורכי דין בגבעתיים לייפוי כוח מתמשך. תמונה ממאגר Shutterstock

עורך דין בגבעתיים לייפוי כוח מתמשך

יפוי כוח מתמשך מסמיך את מיופה הכוח לטפל בענייניו של המייפה, בעת שלא יהיה כשיר עוד לטפל בהם בעצמו. ישנם מספר עורכי דין שהוסמכו לערוך ייפוי כוח מתמשך, קבלו את אלו הקרובים לביתכם

פורסם בתאריך: 20.3.19 13:56

משרד עורכי דין אביב סמוכה ושות' גבעתיים

משרד עורך דין אביב סמוכה ושות' מתמחה בענייני משפחה, צוואות, ירושות, ייפוי כוח מתמשך ומקרקעין. עו"ד סמוכה פועל בתחום מזה שנים רבות וצבר ניסיון, וותק ומוניטין רב.

תיקון לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות אשר חוקקה הכנסת לפני מספר חודשים, יושם במטרה לאפשר לכל אדם כשיר מעל גיל 18 לחתום על ייפוי כוח מתמשך ולקבוע מראש מיופה כוח שיטפל בענייניו של אותו אדם, בעת שלא יהיה כשיר עוד לקבל החלטות שקולות למען עצמו ויגיע למצב שהוא צריך מינוי אפוטרופוס. זאת כחלופה להליך של מינוי אפוטרופוס באמצעות ביהמ"ש – תהליך מסובך ומורכב שלעיתים אינו מבטיח את טובתו ורצונו של האדם הזקוק למינוי אפוטרופוס. על מנת למנות מיופה כוח, יש לחתום על מסמך ייעודי לכך אצל עורך דין אשר הוסמך לערוך ייפוי כוח מתמשך.

עו"ד אביב סמוכה אשר הוסמך לערוך ייפוי כוח מתמשך, אומר: "מחלקת האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים נדרשת כיום לפקח על עשרות אלפי תיקי אפוטרופסות כאשר בכל אחד מהם משולמת אגרה שנתית ומוגש דו"ח מדי שנה ע"י האפוטרופוס בקשר לאופן ניהול ענייניו של האדם עליו הוא התמנה כאפוטרופוס ולכן הפיקוח מוגבל מאוד וכרוך בעלויות. ייפוי הכוח המתמשך מאפשר, בין היתר, להשאיר את נושא הפיקוח על מיופה הכוח בתוך המשפחה או ע"י כל אדם חיצוני שהממנה סומך עליו בכדי שיפקח במידה הנדרשת אחר פעולותיו של מיופה הכוח".

מהם היתרונות בייפוי כוח מתמשך?

"באמצעות תיקון החוק, אנו יכולים לקבוע בעצמנו מראש כשאנחנו צלולים, מי יטפל בנו, מי יקבל החלטות בעניינינו וכיצד ינוהלו עניינינו האישיים הרכושיים והרפואיים, ביום שלא נהיה כשירים לעשות זאת בעצמנו.

מי שיספיק לנצל את תיקון החוק כיום כשהוא צלול ויחתום על ייפוי כוח מתמשך בפני עו"ד שהוסמך לכך, בעצם מייתר את הצורך בפנייה לביהמ"ש, מייתר את הנטל שכרוך בדיווח לאפוטרופוס הכללי מדי שנה ויוכל להבטיח את כבודו ורצונותיו (כפי שהם כיום כשהוא צלול) ליום ששבו לא יוכל לעשות זאת בעצמו".

מה הוא בעצם ייפוי כוח מתמשך?

"ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי שבו קובע האדם, מי יטפל בענייניו האישיים, הרפואיים והרכושיים בעודו בחיים ובמצב שבו הוא חס וחלילה יוגדר, בעתיד, כ"אדם שאינו מבין בדבר" או אדם הזקוק לאפוטרופוס – בעקבות תאונה, מחלה, זקנה.

אותו אדם שעבורו נערך ייפוי הכוח המתמשך נקרא "הממנה", מאחר והוא ממנה במסגרת ייפוי הכוח את מי שינהל את ענייניו בעתיד. הממנה צריך להיות מעל גיל 18, כשיר ובדעה צלולה בדיוק כמו אדם העורך צוואה רגילה.

אותו אדם שהממנה ממנה כדי שינהל את ענייניו בעתיד נקרא "מיופה כוח" – לרוב מיופה הכוח הוא בן משפחה והאיש הקרוב ביותר לממנה אשר יוכל לשמש כמיופה כוח שלו".

מתי ייפוי הכוח המתמשך נכנס לתוקף?

"ייפוי הכוח נכנס לא נכנס לתוקף מיד, אלא רק לאחר שהממנה יגיע למצב שהוא אינו יכול לטפל בענייניו בעצמו ולאחר שיתמלאו התנאים שקבע מראש בייפוי הכוח. רק לאחר שהתקיימו כל התנאים הנדרשים, ייפוי הכוח המתמשך נכנס לתוקף ומאפשר למיופה הכוח לטפל בענייניו של הממנה ולעשות שימוש בייפוי הכוח בהתאם להנחיות שהכתיב הממנה מראש כשחתם עליו בעת שהיה במלוא כושרו (למשל, היכן להמשיך להתגורר, סוגי הטיפול הרפואי שירצה לעבור, אופן ניהול הרכוש וכיוצ"ב)".

בעניינים רכושיים בלבד רשאי הממנה, להכניס את ייפוי הכוח לתוקף גם כשהוא צלול באופן מידי, או בגיל מסוים, בכדי שהממנה יוכל לפעול בשמו ולסייע לו בביצוע פעולות בענייניו הרכושיים – פעולה זו חוסכת את הפרקטיקה הידועה שהייתה עד כה להכניס בן משפחה כשותף בחשבון הבנק של בן המשפחה החולה/המבוגר".

כיצד ההתמחות שלך במשפחה, צוואות ירושות ומקרקעין משתלבת בייפוי הכוח המתמשך?

"עוה"ד מתחום דיני המשפחה ידע לשאול את השאלות הנכונות להתייחסות הממנה כמו למשל כאשר הממנה נדרש לקבוע מתי יפקע ייפוי הכוח :  האם הוא היה רוצה שייפוי הכוח המתמשך כלפי בן הזוג יפקע במקרה שחס וחלילה יכנסו להליכים של גירושין וכך הגרוש/גרושה לא ישמשו כמיופה הכוח.

במסגרת ייפוי הכוח המתמשך הממנה רשאי להוסיף "הנחיות מקדימות" למיופה הכוח הנוגעות בין היתר לטיפול בענייניו הרכושיים ונכסי המקרקעין של הממנה (במידה ויש) – ההנחיות המקדימות נרשמות  כסעיף פתוח לעריכה ויש ערך מוסף כאשר רצונו של הממנה מנוסח ע"י עוה"ד העוסק בתחום הרלוונטי, כמו למשל הוספת פרטי גוש חלקה כאשר מציינים את כתובת הנכס וייפוי הכוח נדרש עבור הרשויות".

מי רשאי לערוך ולהחתים אנשים על ייפוי כוח מתמשך והאם הדבר כרוך באגרות?

"רק עו"ד שהוסמך לכך רשאי. אני הוסמכתי לערוך ייפוי כוח מתמשך. נכון להיום לא משלמים אגרה על הפקדת ייפוי הכוח המתמשך במשרדי האפוטרופוס הכללי וגם לא במסגרת בקשה להכניס את ייפוי הכוח לתוקף ביום שיידרשו לכך".

אילו שירותים משרדך מספק בתחום הצוואות והירושות?

"משרדנו מספק בין היתר שירותים של עריכת צוואה הגשת בקשה לצו ירושה, או בקשה לצו קיום צוואה, ייצוג בבתי המשפט השונים במקרה של מחלוקת או במקרה של התנגדות לצוואה. גם בעניין זה יש ערך מוסך לעיסוקינו בתחום המקרקעין ומיסוי מקרקעין, כאשר במסגרת הצוואה או לפניה רצוי לקחת בחשבון שיקולים בנושא תשלומי מס עתידיים במקרה של העברה/מכירה עתידית של נכסי מקרקעין ויתרה מכך כשיש מחלוקות במשפחה בענייני צוואות וירושות, לרוב הן נוגעות לנכסי המקרקעין של המצווה.

השיקול עובד גם באופן הפוך, כאשר מגיעים אלי למכור דירה או להעביר דירה במתנה, בתוך המשפחה, לעיתים הדבר הנכון הוא פשוט לערוך צוואה מתאימה ולהבין את ההשלכות והמשמעויות של כל אחת מהפעולות אשר יכולות, בין היתר, לחסוך בתשלומי מס עתידיים תוך שימוש בפטור מלא/חלקי מתשלום".

כתובת המשרד: כצנלסון 51, גבעתיים

מעבר לאתר 

טלפון: 054-4498757

עו"ד אביב סמוכה. צילום: לי כהן

עו"ד אביב סמוכה. צילום: לי כהן


כתבה שיווקית


 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר