בעשור האחרון תנופת הבנייה בעיר פ"ת הייתה גבוהה מאוד. נוספו כ-20 אלף יחידות דיור חדשות בעיקר בצפון ומזרח העיר, רובן בבנייה חדשה ובתוספת של שכונות חדשות כמו אם המושבות. תוספות הבנייה החדשה, השאירו את פתח תקווה הרחק מאחורי ערי המרכז בכל הנוגע להתחדשות עירונית.
כ-70% מסך הפרויקטים המקודמים כיום בהתחדשות עירונית הם במסגרת תמ"א 38/1 לחיזוק הבניין. מיעוטם נמצא בתהליך בנייה או אוכלס, ומרביתם בשלבי הגשת בקשות להיתרים במסלול תמ"א.
למי שכיהן בראשות העיר פתח תקווה בחמשת השנים האחרונות – יצחק ברוורמן – נוצרה תדמית של מתנגד להתחדשות עירונית. התדמית הזו נוצרה בין היתר על רקע הדרישות המחמירות להיתרי בנייה. בראיון שנתן לאחרונה באחד מאמצעי התקשורת, טען ברוורמן שתדמית זו שגויה, והתנגדותו היא אך ורק כשמדובר בהתחדשות עירונית שאינה כוללת תכנון תשתיות. מעניין יהיה לעקוב אחרי פעילות ההתחדשות העירונית בפתח תקווה בשנים הקרובות, לאור הבטחותיו של ראש העיר הנכנס, רמי גרינברג, לקדם התחדשות עירונית בשכונות המוחלשות של העיר.
למידע נוסף באתר CitySquare:
לרשימת 30 עו"ד המובילים בארץ בייצוג דיירים
למידע נוסף לגבי חברת CitySquare:
CitySquare– התחדשות עירונית בהתאמה אישית
חברת סיטי סקוור יצרה עבורכם פלטפורמה דיגיטלית להתחדשות עירונית בהתאמה אישית. באמצעות הפלטפורמה החדשה, שנעשתה בשיתוף פעולה עם The Marker תוכלו לקבל מידע וכלים, שיסייעו לכם להתמצא בזירת ההתחדשות העירונית.
תחום ההתחדשות העירונית, ובייחוד התהליך הראשוני של הבדיקות, עשויים לייצר בלבול וחוסר הבנה בקרב דיירים. בפלטפורמה של סיטי סקוור, תוכלו לקבל מידע רלוונטי בקלות וביעילות.
אחד הכלים באתר, שיסייע לכם רבות, הוא מידת התאמת הנכס שלכם לתהליך של התחדשות עירונית. פונקציה חשובה נוספת, היא איתור בעלי מקצוע מובילים בתחום ההתחדשות העירונית בישראל. האלגוריתם שפיתחה החברה, מבוסס על ניתוח של ביג דאטה, ומאפשר בין היתר, חיזוי שווי נדל"ן לאחר תמ"א, הערכת תמורות הן לדיירים והן ליזמים, וניתוח כדאיות כלכלית.
דירוג אנשי מקצוע בתחום ההתחדשות העירונית/ הדירוג החברתי של CitySquare
בדירוג שלפניכם מוצגים היזמים המובילים בעיר. צוות החברה אימת את השלב שבו נמצא כל פרויקט. היזם זכה בניקוד על פי התקדמותו בכל אחד משלבי הפרויקט: בקשת היתר, קבלת היתר בנייה ואכלוס. הניקוד ניתן בהתאם למספר הבניינים בכל פרויקט. כמו"כ, היקף ניסיונו של היזם השפיע על הניקוד שקיבל. יזם שבבעלותו פחות משני פרויקטים, לא נכלל בדירוג.
חברת סיטי סקוור העניקה חשיבות לוותק החברה, ונבדק מעמדה המשפטי, כך שחברות שנמצאות בשלבי פירוק לא נכללו בדירוג.
דירוג היזמים מתייחס לשלושה פרמטרים:
- כמותי – כמות פרויקטים של כל יזם לפי שלבי התקדמות
- איכותי – על פי ותק החברה, סוג הפרויקטים שביצעה, והשלבים בהם נמצאים הפרויקטים
- חברתי – מד שביעות רצון המבוסס על חוות דעת מאומתות של דיירים
*הדירוג נכון ליום 1.9.18
כתבה שיווקית
תגובות