כמידי שנה, גם השנה מתלוננים וועדי ההורים בבתי ספר רבים בעיר, ביסודיים, בחטיבות הביניים ובתיכונים על מצב תחזוקת השירותים. לדבריהם חברות הניקיון לא עושות את העבודה כראוי. בעיריית פתח תקווה מדגישים כי על אף הטענות בבתי הספר מקבלים את מלוא שעות הניקיון בנוסף לארבע שעות ניקיון בצהרונים.
"כמות השעות שמוקצבת לחבורת הניקיון לעומת מספר התלמידים בבית הספר אינה מספיקה", אומר חבר וועד הורים באחת מבתי הספר בשכונת אם המושבות. "בית ספר רגיל של עד 600 תלמידים מקבל שמונה שעות ניקיון, בית ספר שיש בו עד 900 תלמידים מקבל תשע שעות ניקון וזה לא מספיק בכלל. בשעות האלה צריך לנקות לא רק את השירותים, אלא גם את החצר, את מסדרונות ואת חדר המורים. מרוב גועל הילדים הקטנים נאלצים ללכת על קצות האצבעות בשירותים כיוון שיש כאלה שמשתינים סביב האסלה".
למלאבס הגיעו טענות בעניין תחזוקת השירותים בבתי הספר מכל שכונות העיר, החל מהשכונות הוותיקות דרך כפר גנים ועד אם המושבות. מדובר בהורים מבתי הספר היסודיים נתן יונתן, עוזי חיטמן, שיפר, אלימלך כנר, גורדון, עין גנים, פאול קור, פיק"א ואחרים שנביא מיד, וכן בחטיבות ובתיכונים העירוניים כגון פיינשטיין, ברנר, בן צבי, תיכון אחד העם, בן גוריון ועוד מלינים על המצב.
"ממה שאני יודעת, בערים אחרות מקציבים להם 12-13 שעות ניקיון לבית ספר", אומרת אם לתלמיד בבית ספר הוברמן. "מצב השירותים אצלנו מזעזע. הבת שלי לא נכנסת לשירותים ומתאפקת כל היום. כך גם החברות שלה. ולא רק שמטונף גם לא תמיד יש סבון ידיים".
"הבן שלי בכיתה א' ומתאפק כמעט כל היום", אומרת אם לילד הלומד בבית ספר אמיר. "השירותים מאוד מלוכלכים לטענתו ואני מסבירה לו שזה לא בריא להתאפק, אבל הוא אומר שיש פיפי בכל מקום ושזה לא נעים".
"הבעיה של הניקיון נובעת גם מהחוק החדש של הצהרונים, שהעירייה אמורה לממן את הניקיון והם מנקים פחות טוב", אומרת אחת האמהות שילדיה לומדים בבית פאול קור. "לטענת הילדים השירותים מסריחים וברגע שמלוכלך, מתייחסים בהתאם. צריך להשקיע יותר בחומרי ניקיון, מאחר והחוק מחייב שהאבן בשירותים תהי אנטי פלאסט, כדי שהילדים לא יחליקו, השתן נספג ברצפות ואז קשה להוציא את זה – אלא אם כן מנקים מספר פעמים ביום".
"אנחנו ההורים לא צריכים להתפשר על הבריאות והניקיון של הילדים שלנו", אומר הורה אחר. "השעות שהקציבו לא מספיקות ולכן צריך להקים קול צעקה. מצידי שהעירייה תציב איש צוות שפעם בשבוע יעשה סיבוב בשירותים ויבדוק את המצב, כל עוד לא יהיה סיכרון בין כמות הילדים לבין כמות המנקים, הבעיה לא תיפתר. אולי ברגע שיהיה פיקוח, הם יבינו את המצב ויכניסו את היד לכיס לטובת בריאות הילדים. הרי אצלם בעירייה השירותים נקיים ואף אחד לא מתאפק שעות".
תגובת דובר העירייה: "בתי הספר מקבלים שעות ניקיון לפי מפתח ארצי של החברה למשק וכלכלה. עיריית פתח-תקוה הוסיפה עוד ארבע שעות לניקיון הצהרונים המחולקות כדלקמן: שעה אחת לניקיון השירותים לאחר ארוחת הצהריים ושלוש שעות לאחר סיום הפעילות".
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
עירייה קמצנית חושבת רק על טובתה