משרד החינוך, הכפיל את התקציב הניתן לחינוך המוסיקלי בפתח תקוה מסכום של 96,835 שקלים בשנת הלימודים תשע"ז לקרוב ל-180,000 שקלים בשנת תשע"ח. כבר כיום ישנם 14 בתי ספר "מנגנים" בעיר שבהם חווים התלמידים למידה מוסיקלית מוגברת ושימוש בכלי נגינה.
המשרד גיבש לאחרונה תוכנית חומש עבור החינוך המוסיקלי, כדי להרחיבו באופן ניכר ולהנגישו למקסימום תלמידים. לדברי מנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב, המוסיקה היא אחד הכוחות החזקים שמשפיעים על נפש האדם, על הקוגניציה ועל הרגש, ויש בה כדי לשפר מיומנויות, כמו זיכרון וקואורדינציה.
החינוך המוזיקלי מתקיים באמצעות שיעורי מוסיקה בבתי הספר, במגמות מוזיקה בבתי ספר מנגנים ובקונסרבטוריונים. יצוין שהחינוך המוסיקלי מתקיים הן במערכת החינוך הפורמאלי באמצעות שיעורי מוזיקה בגני הילדים, בבתי הספר היסודיים ובמגמות המוזיקה בחטיבה העליונה. במסגרת הבלתי פורמלית מתקיים חינוך למוזיקה בקונסרבטוריונים ובמתנ"סים.
בכוונת משרד החינוך להקצות תקציב ללימודי מוסיקה גם לתלמידי חטיבות הביניים. "הכפלת התקציב תאפשר לבתי הספר המנגנים להשביח את כוח אדם, להוסיף צוותי למידה והוראה, לשפר את איכות כלי הנגינה, להעמיק את הרפרטואר המוסיקלי שנלמד ולהוצאת יותר מורים להשתלמויות מקצועיות", אומר אבואב.
תגובות