על עצמי:
ורד ניזרי, בת 46, בת מזל בתולה. נשואה לדוד ואמא לארבע בנות. בעלת גן ילדים "גן ורד במושבה". את הגן היא מכנה "גן המאמין בפשטות ובפשטות ובטבע". "לפני כעשרים שנה ילדתי את ביתי הבכורה וכך גילתי את אהבתי לילדים ואת היכולת שלי להעניק גם לילדים נוספים את אהבתי", היא מספרת. בכל הקשור לאוכל היא אומרת: "בכל יום שישי, המשפחה שלי נהנית מהבישולים המסורתיים והחדשניים. רומנטיקה ודמיון הם הסוד שלי".
רקע בעיר:
ניזרי, נולדה וגדלה בהדר יוסף בתל אביב, מעין כפר בלב העיר: "לפתח תקווה הגענו כזוג צעיר", היא מגלה. "אם המושבות היא שכונה מגוונת, יש בה משפחות ואנשים מכל רחבי הארץ ובפתח תקווה גילתי את היעוד שלי. לפני 20 שנה חיפשתי כפר בלב העיר והתפשרתי על גן הילדים שפתחתי לפני עשור. הגן עשיר בעצי פרי, באדמת גידולים ובמראה של כפר. שם אני ממלאת את כל החלומות שלי מתוך אהבה לאדמת פתח תקווה שכל יום מברכת אותי ודורות שלמים גדלים עליה".
מאיפה הגיעה האהבה למטבח?
"כבת למסעדנים, כבר מגיל שמונה אהבתי לאכול אוכל במסעדות ביתיות, כל מזון עשיר בצבעים ובטעמים", היא נזכרת. "מגיל צעיר הייתי עצמאית וכשרציתי לאכול באחת המסעדות השכנות לזו של ההורים שלי, אבא שלי היה נותן לי לקלף שק שלם של בצל כדי לקבל את הארוחה. גדלנו בבית פתוח שתמיד אירחו בו וכל אירועי המשפחה התקיימו בבית. אמא ממוצא סורי שמבשלת מאכלים שכמעט ואין אותם. אלו טעמים של תרבות שונה שמציפים מלא חווית משפחתיות".
שף?
"בעלי. השף הפרטי שלי".
מהי המנה האהובה עלייך?
"כל סוגי הדגים שבעלי מכין".
תבלין אהוב?
"עשבי תיבול שגדלים אצלי בגינה ואני אוהבת מגוון גדול של ירקות שורש, עם קארי, פלפל גרוס ומעט שמן שומשום".
בישול או אפייה?
"בישול. לאפייה צריך דיוק ואני מבשלת מתוך ספונטניות וממה שיש".
מה בתפריט ביום שישי?
"לרוב דגים. מאכל נוסף מרכזי וחגיגי ומגוון של סלטים חדשנים. הבישולים אצלנו משתנים משבוע לשבוע".
מה הייתה המנה הראשונה שהכנת?
"ביצת עין".
מה המומחיות שלך?
"לאלתר מנות. אני יכולה ליצור כל מנה מכל חומר שנמצא בבית או בכל מקום. אוכל בשבילי זו אומנות ואני אוהבת את מקור ההפתעה".
מה אף פעם לא תסכימי להכין או לאכול?
"אין דבר כזה. אני פתוחה להכל ויודעת מכל מזון שלא נראה לי להוציא ממנו את הטוב".
מתכון לשבת
ממולאים ירוקים סבתא שרה
המצרכים:
עלים מעורבים: עלי מנגולד, סלק, בצל ועלי גפן
המצרכים למילוי:
1 בצל קצוץ
צרור עלי סלרי
2 שיני שום קצוצות
2-3 עגבניות חתוכות
כוס אורז שטוף
פלפל אנגלי
מלח
שמן
שום קצוץ
שום כתוש
המצרכים לציר:
שמן
פלפל שחור ופלפל אנגלי
מלח
לימון
מים
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל, את עלי הסלרי, את השום ואת העגבניות ומטגנים קלות. מוסיפים את האורז השטוף ומתבלים. ממלאים את העלים ומסדרים בסיר, בין השכבות ניתן לפזר עוד מעט שום כתוש. שופכים את הציר ודואגים שהוא נמצא 2-3 ס"מ מעל הממולאים. מניחים צלחת חסינת אש על הממולאים ומעליה קערית עם מים. מרתיחים, מנמיכים את הגז מוציאים את הצלחת ואת קערית המים. מכסים ומבשלים בערך שעתיים.
בתיאבון
שבת שלום!
תגובות