איציק דאלי
איציק דאלי

מתכון לסופ"ש: האיש שאתם מכירים מתיכון ברנר מסביר איך להכין סביח טעים לשבת

כבר 25 שנים שאיציק דאלי עובד כאיש האחזקה בתיכון ברנר. לבשל התחיל כדי לסייע לאשתו והשקשוקה שלו הכי טובה. אבל לכם הוא מכין סביח של שבת

פורסם בתאריך: 20.2.20 15:40

על עצמי: איציק דאלי, בן 57, איש אחזקה בתיכון ברנר, עובד בעיריית פתח תקוה מזה 27 שנים ובתיכון 25 שנים. נשוי לאודליה ואב לחמישה ילדים, מתוכם שלישיה בני 18. "אני אוהב את בית הספר וחי אותו, כמעט חצי מהחיים שלי אני שם. אני מעריץ את המנהלת שלי מיכל מרדכי ריכרט, שהיא אישה מדהימה – האמא של בית הספר. בנוסף, אני מנהל בתיכון את אולם שושנה דמארי, אוהד את הפועל פתח תקוה בכדורגל וכשיוצא הולך עם חברים למשחקים".

רקע בעיר: "נולדתי בבית החולים השרון בעיר וגדלתי כל חיי פה. החיבור שלנו לפתח תקוה הוא מאוד מיוחד. אשתי אודליה מנהלת את בית המתנדבים בעירייה, הילדים שלנו כולם למדו וגדלו בעיר ואני אוהב את העיר ולא רואה את עצמי בחיים עוזב אותה. פתח תקוה נוחה, היא ממוקמת במרכז הארץ, אפשר להגיע אליה לכל מקום והיא לא פקוקה כמו ערים אחרות. בנוסף אני כמובן את מקום העבודה שלי, במיוחד עכשיו לאור כל השינויים החיובים שמתרחשים בעיר. החלום שלי, שכל הילדים שלי יגורו אצלי בבית ואני מקווה שזה גם יצליח והכלות יסכימו לכך".

מאיפה הגיעה האהבה למטבח: "אשתי עובדת מאוד קשה ולכן לא הייתה לי ברירה והייתי חייב לעזור לה. בהתחלה בישלתי אוכל לילדים, דברים כמו שקשוקה, אורז, פתיתים ולאט לאט למדתי עוד ועוד תבשילים".

שף/קונדיטור אהוב: "אנחנו אוהבים לראות כמעט את כל התוכניות בישול, אבל אין שף אחד שאני אוהב יותר מאחר. אוהב את האוכל ואוהב לאכול – אבל משתדל לא לאכול לחם בשביל לא להשמין".

מה המומחיות שלך: "שקשוקה. אני עושה אותה בלי בצל ועם תפוח אדמה ושם גם לימון שיהיה יותר טעים".

מהי המנה האהובה עליך: "קציצות ירק, סביח בשבת וטבית – אורז הפוך מבית אמא".

תבלין אהוב: "פפריקה בחריפות מעודנת ופפריקה מתוקה וגם פלפל שחור".

בישול או אפיה: "בישול, אפייה לא כל כך ניסיתי".

מה בתפריט ביום שישי: "חובה לפתוח את הארוחה עם דג, כי חלק מהמשפחה דתיים. לצד זה יש כבדים, עוף, אורז, סלטים והרבה חסה".

מה הייתה המנה הראשונה שהכנת: "חביתה, והצליח לי. שדרגתי עם פטרוזיליה, גבינה צהובה ובצל".

מה אף פעם לא תסכים לבשל או לאכול: "לבשל אני מוכן ללמוד הכול, לא אוכל אוכל לא כשר".

מתכון לשבת

סביח של שבת

הסביח של איציק דאלי

המצרכים (הכמויות על פי מספר המנות המתוכננות):

חצילים
ביצים חומות של שבת
תפוחי אדמה
סלט ירקות קצוץ שכולל עגבנייה, מלפפון, בצל, פטרוזיליה, גמבה, לימון ומלח
עלי ראשד
עמבה – עדיף תוצרת בית
טחינה
חומוס
פיתות

אופן ההכנה:

חותכים את החצילים לפרוסות, מפזרים מלח וממתינים להוצאת הנוזלים. מטגנים בשמן עמוק ומניחים על נייר סופג. במקביל מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שרכים, מצננים, מקלפים וחותכים לפרוסות. מכינים את סלט הירקות ואת הטחינה ובונים את המנה – מורחים בפיתה חומוס, מוסיפים אחד על השני חצילים, תפוחי אדמה, ביצים, סלט, עמבה עלי רשאד וטחינה. אני אוכל עם פיתה קלה.

בתיאבון!
שבת שלום

תגובות

תגובה אחת
תגובה אחת

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר