על עצמי: איריס שמש-טליגאון, בת 41, נשואה ואם לשני בנים, תושבת שכונת אם המושבות החדשה. שמש-טליגאון היא מנחת סדנאות בישול הודי אותנטי ומעבירה סדנאות מגוונות מהמטבח ההודי לאנשים פרטיים, לקבוצות, בערבי צוות, בימי הולדת ובאירועים שונים. "לתחום הסדנאות הגעתי לפני כארבע שנים לאחר שעשיתי הסבה מקצועית", היא מספרת. "אני מאוד אוהבת להעביר סדנאות. את המטבח גיליתי לאחר לידת בני הבכור שאז הבנתי שאי אפשר להמשיך לסמוך על טייק אווי. לפני עשר שנים הקמתי אתר מתכונים (בכתובת – (www.iris-matkonim.com בו כ-350 מתכונים ממטבחים שונים, מתוכם מעל 100 מתכונים הם מהמטבח ההודי. כבת לעדה ההודית בארץ, אני שמחה לחבר אנשים למטבח ההודי וללמד אותם את רזי הבישול ממטבח מיוחד זה וזה מאוד מרגש שאנשים יוצאים ממני עם תשוקה לאוכל שלנו".
רקע בעיר: "אני במקור מדימונה ולאחר הנישואים עברתי לחדרה ומשם למושב חוגלה שבעמק חפר. לפתח תקווה הגענו לפני כ-10 שנים בעקבות שינוי שרצינו. הגענו, ראינו ונשארנו. השכונה קרובה ונוח לנו להגיע לכל מקום. חוץ מזה הילדים מאושרים פה".
מאיפה הגיעה האהבה למטבח? "קודם כל, מאמא שלי עליזה, שממנה למדתי המון. אין בשלנית כמוה ודרכה למדתי את כל רזי המטבח ההודי. בנוסף, אני אוהבת לנסות מאכלים ומתכונים חדשים ובעיקר להעביר לאחרים. כשהילדים והסביבה אוהבים אז יש מוטיבציה להמשיך לפתח. אני רואה איך משתתפי הסדנה לומדים ומיישמים ואין כיף גדול מזה".
שף אהוב? "אבי ביטון. אני מאוד מתחברת למתכונים שלו. המטבח שלו הוא סוג של מטבח עילי –ביתי. חוץ מזה נראה שהוא בחור מקסים".
מהי המנה האהובה עלייך? "קשה לבחור כי יש הרבה. אבל אני מאוד אוהבת מאכלי בשר, עוף ומאכלי קדירה".
תבלין אהוב? "כורכום. הוא נמצא המון במטבח ההודי ואם משתמשים במינונים הנכונים הוא בעל טעם עדין הנותן גם צבע ייחודי לאוכל".
בישול או אפיה? "בישול. אני אופה אבל פחות מתחברת לזה".
מה בתפריט ביום שישי? "התפריט משתנה כל שבוע. תמיד יש סלטים ודגים למנה ראשונה. בעיקרית יש מנת בשר ועוף ,תבשילי קדירה, ממולאים, לחמים ועוד".
מה הייתה המנה הראשונה שהכנת? "סלט פירות. לקח לי המון זמן אבל זה יצא טעים".
מה המומחיות שלך? "אוכל הודי על כל גווניו: בשר, עוף, דגים, תבשילי קטניות, חטיפי נשנושים, מטוגנים, מטבלים, קינוחים ועוד".
מה אף פעם לא תסכימי לבשל או לאכול? "מאכלים עם חלב ובשר ביחד".
מתכון לשבת
באג'ה תפוחי אדמה
המצרכים:
2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות דקות.
המצרכים לבלילה:
1 כוס קמח חומוס
2 כפות קמח אורז (אופציונלי)
2 כפות כוסברה קצוצה
1/4 כפית כרכום
1 כפית אבקת צ'ילי חריף
1 כפית גראם מאסלה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כוס מים
שמן לטיגון
מלח
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הבלילה ומוסיפים בהדרגה מים עד קבלת בלילה יציבה.
טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בבלילה ומטגנים כ-5-7 דקות עד שמזהיב.
מגישים עם כל מטבל שרוצים.
בתיאבון.
שבת שלום!
תגובות