קיש בטטה עם שמנת מתוקה
באדיבות עדי חזק, טבחית וקונדיטורית
המצרכים לבצק:
275 גר' קמח
170 גר' חמאה
1/4 כפית מלח
1 כוס חד פעמית מלאה במים קרים
המצרכים למלית:
2 בטטות בינוניות
2 בצלים בינוניים
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח, פלפל ואגוז מוסקט
חופן של גבינה צהובה מגורדת
שלוש ביצים
אופן ההכנה:
במעבד מזון מעבדים את הקמח עם החמאה והמלח עד לקבלת מרקם פירורי – חולי. מוסיפים את המים וממשיכים לעבד את הבצק בפולסים עד שהוא הופך לכדור בצק. אם הבצק יבש מידיי ניתן להוסיף מעט מים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקפיאים כחצי שעה. בתום הזמן מרדדים אותו בתבנית אפייה.
בזמן שהבצק במקפיא ניתן להכין את המילוי – חותכים את שתי הבטטות לעיגולים וחולטים אותן בסיר. ניתן לחילופין להכניס אותם למיקרו בתוך קערה עם מעט מים למשך 6-7 דקות. בינתיים חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים לבצל את הבטטה ומטגנים במשך 3 דקות. מוסיפים מיכל שמנת מתוקה ומטבלים במלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט לפי הטעם. מקררים מעט את הבלילה, ומוסיפים לה שלוש ביצים וחופן גבינה צהובה. שופכים את הכל על הבצק ומכניסים לתנור שחומם ל-170 מעלות, עד להשחמה.
בריוש מלוח עם גבינות ועשבי תיבול
באדיבות קמי צור מ"קמיליה קייטרינג וקונדיטורית בוטיק"
המצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 ביצים
420 מ"ל חלב
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כף תערובת תבלינים פרובנס או זעתר – לא חובה
1 כף סוכר
1 כף מלח
המצרכים למלית:
100 גר' חמאה מומסת
300 גר' מוצרלה מגוררת או פרמזן
400 גר' בולגרית חתוכה לקוביות
זעתר טרי קצוץ
עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ
צ'ילי יבש גרוס
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר, מלח, חלב ואת תערובת הפרובאנס. מעבדים עד שמתקבל בצק כמעט אחיד. מוסיפים את החמאה ומעבדים כעשר דקות. מעבירים לקערה משומנת, עוטפים היטב את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים לילה במקרר.
בבוקר, מוציאים את הבצק ומשאירים אותו בטמפרטורת החדר כחצי שעה. מעבירים אותו למשטח עבודה (אין צורך לשמן או לקמח) ומחלקים אותו ל-6 חלקים (כ-315 גר' כל חלק). באמצעות מערוך מרדדים כל חתיכה למלבן דק ככל האפשר. מורחים על הבצק חמאה מומסת, מפזרים מעל מוצרלה, בולגרית, עשבי תיבול וצ'ילי ולאחר מכן מקפלים את המלבן לשניים ומגלגלים לרולדה. כך עושים עם כל יתר חתיכות הבצק. פורסים את החתיכות למקטעים באורך 5 ס"מ, מסדרים אותם בסמיכות בתוך תבנית אפייה עגולה משומנת (26'). יש למלא את התבנית אבל לא לדחוס כדי לאפשר לבצק לתפוח. מכסים במגבת ומתפיחים על השיש עד להכפלת הנפח. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הבריוש עד שהוא מזהיב ממש, כ-40 דקות. כשהמאפה יוצא מהתנור, מומלץ למרוח אותו בשמן זית.
עוגת גבינה פירורים
באדיבות סיסי בן ישראל – בעלת העסק "סיסקייקס" קייטרינג חלבי לאירועים קטנים ומעצבת עוגות בבצק סוכר וזילוף
המצרכים לבצק:
150 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה
2.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
המצרכים למלית:
1 ק"ג גבינה 5 אחוז
6 כפות פודינג וניל – קורנפלור
1 ביצה
1 כוס סוכר
גרידת לימון
תבנית 24 קוטר – לשמן ולהניח נייר אפיה בתחתית
אופן ההכנה:
לשים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק פריך מפורר. עוטפים בניילון ומכניסים למקרר למשך חצי שעה. בתום הזמן מחלקים את הבצק לשניים ומשטחים חצי ממנו בתבנית ומהדקים. בכלי נפרד – מערבבים את כל חומרי המלית לקרם חלק ויוצקים מעל תחתית הבצק שבתבנית. מפזרים מעל המלית את יתרת הבצק בפרורים. אופים ב-160 מעלות כשעה כרבע, או עד שפני העוגה מזהיבים.
סמבוסק גבינה אפוי
באדיבות אלינור מאיר, בעלת העסק "המטבח של אלינור" – קייטרינג חלבי פרטי של עד 150 איש
המצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
3/4 כוס שמן
1 כף וחצי שמרים יבשים
1 כף סוכר
קורט מלח
2-3 כוסות מים פושרים
המצרכים למילוי:
1 קוביית גבינה בולגרית (250-300 גר')
1 קופסת גבינת ריקוטה
1 כוס גבינה צהובה מגורדת
זעתר לפי הטעם
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר, מוסיפים את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק רך וגמיש. משמנים קערה, שמים בה את הבצק ומכסים אותה לתפיחה של שעה. בכלי נפרד, מגרדים את הבולגרית, מערבבים עם הריקוטה ועם הגבינה הצהובה המגורדת ומטבלים. לאחר שהבצק תפח מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים באיזה גודל שרוצים. ממלאים בכף גדושה מהמלית, מקפלים לחצי ומהדקים היטב את הקצוות בעזרת מזלג שלא יפתח (חשוב אחרת המילוי יצא במהלך האפייה). מסדרים את הסמבוסק בתבנית עם נייר אפייה. מורחים בביצה ומפזרים מעל שומשום, או קצח או צ'ילי גרוס . אופים בתנור שחומם מראש ל-180 עד שהם מזהיבים, כ-20 דקות.
סופלה גבינה מתוק ברוטב דובדבנים
באדיבות ליאת חרותי, בעלת קייטרינג הבוטיק "בישולים 4 יו" – לאירועים קטנים ובינוניים ששם דגש על יחס אישי, איכות המוצר ואמינות
המצרכים ל-10 יחידות:
1 קילו גבינה לבנה 5 אחוז
1 מיכל שמנת חמוצה
4 ביצים מופרדות + 2 חלבונים
1 וחצי כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל אמתית
1/2 כוס קורנפלור
1 צנצנת דובדבנים לא גלעין
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-220 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים. בקערה מערבבים גבינה עם שמנת חמוצה, חלמונים, 3/4 כוס מהסוכר ותמצית וניל. מוסיפים קורנפלור וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. במיקסר מקציפים 6 חלבונים עד ליציבות. מוסיפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה, מקפלים אותה פנימה בעדינות ואז מוסיפים את יתרת הקצף.
משמנים כ-10 יחידות תבניות קאפקייקס וממלאים אותן כמעט עד הסוף. משאירים מעט רווח לסופלה לעלות ואופים כ-10 דקות. בתום הזמן מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים כ-25 דקות נוספות עד שהמאפים שחומים מעט ותפוחים.
מוציאים מהתנור ומצננים. כשהסופלה קר הופכים אותו על צלוחית ומקשטים בדובדבנים ללא גלעין וקצת מהנוזל.
פשטידת ברוקולי
באדיבות אוליביה בן שלוש, חובבת בישול, בעיקר מאפים ומתכונים מהמטבח העיראקי
המצרכים לפשטידה:
שקית ברוקולי קפוא (800 גר')
30 גר' חמאה מומסת
גביע קוטג׳
100 גר' גבינה צהובה מגוררת
1 גביע שמנת חמוצה
1 כף סולת
מלח ופלפל
מעט אגוז מוסקט (לא חובה)
4 ביצים
3 כפות קמח תופח
המצרכים לרוטב:
25 גר' חמאה
2 כפות קמח
3/4 כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל
אופן הכנה:
מפשירים את הברוקולי וחותכים אותו לפרוסות. מערבבים אותו יחד עם כל יתר המצרכים, פרט לסולת, לבלילה אחידה. משמנים תבנית מאורכת (10ª35) במעט שמן, מפזרים בתחתית את הסולת, יוצקים מעליה את הבלילה ואופים כ-50 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
להכנת הרוטב – ממיסים את החמאה על הגז ומוסיפים את הקמח ואת השמנת עד להסמכה. מתבלים ויוצקים על הפשטידה החמה. מניחים לרוטב לנוח למשך 5 דקות לפני החיתוך.
תגובות