הקבוצה החברתית שתוציא אתכם מהבדידות ותאפשר לכם להכיר אנשים חדשים: אם אתם גרושים או גרושות, רווקים או רווקות, אלמנים או אלמנות בגילאי סוף שנות ה- 30 ועד גילאי ה- 50, הכתבה הזאת מיועדת בעיקר עבורכם.
באזור השרון פועלת באינטנסיביות קבוצת השרון של "החבר'ה הטובים", קבוצה חברתית ללא מטרות רווח המיועדת לגרושים, גרושות, רווקים, רווקות, אלמנים ואלמנות ומטרתה לאפשר לכל חבר וחברה להרחיב את המעגל החברתי וגם אולי למצוא זוגיות חדשה.
את הקבוצה מנהלת, מזה כשנה, גלית אהרון, גרושה בת 46 מכפר סבא, גננת ואם לשלוש בנות והיא עושה זאת ביחד עם בן זוגה, חן יהודאין, גרוש בן 42 מנתניה. פעיל מרכזי נוסף בקבוצה הוא אבי אלון, רווק בן 43 מהוד השרון, שהחל לאחרונה לנהל את קבוצת ההתנדבות בקבוצת "החבר'ה הטובים" באזור השרון.
"הקבוצה עצמה קיימת כבר מספר שנים ואני מנהלת אותה כשנה", מסבירה גלית ומוסיפה: "מדובר בקבוצת השרון שהיא חלק מקבוצה ארצית שנקראת החבר'ה הטובים. המטרה שלנו היא לחבר בין חברים שהם פנויים ופנויות, להרחיב את המעגל החברתי, בפן הזוגי ובפן החברתי. הקבוצה מונה כ- 180 נשים וגברים מהאזור, כולל כפר סבא, הרצליה, רעננה, הוד השרון, רמת השרון, נתניה, ראש העין ואלפי מנשה. מדובר בקבוצה מלוכדת ומגובשת מאוד ואנו נפגשים פעמיים עד שלוש בשבוע, אם זה במפגשים ביתיים, פאבים, מסיבות, מועדונים, פיקניקים, מפגשים בים. בשבוע שעבר למשל עשינו על האש בפארק הרצליה. יש גם מפגשים שהם ביחד עם הילדים".
גלית מספרת כי בקבוצה ישנם מספר זוגות שהכירו תוך כדי הפעילות, בדיוק כמו במקרה שלה ובן זוגה חן שכאמור מנהל איתה את הקבוצה ובנוסף מנהל גם את קבוצת הצעירים ב"חבר'ה הטובים" המיועדת עד גיל 40. "יש זוגות שצמחו מתוך ההיכרות בקבוצה ויש כאלו שהצטרפו כבר כזוגות מתוך מטרה להרחיב את המעגל החברתי שלהם. כשאנשים מתגרשים חברים מהעבר נעלמים והם מחפשים חברים חדשים באותו סטטוס. זה שיח על המון נושאים שמשותפים לנו כגרושים וגרושות. אני לפעמים מרגישה כמו פסיכולוגית כי פונים אלי בפרטי בבעיות שונות".
גלית, איך השפיע ה-7 באוקטובר על פעילות הקבוצה?
"כשפרצה המלחמה מה שעזר לנו זה בעיקר השיח בתוך קבוצת הוואצאפ כי לא יצאנו ולא בילינו ואנשים היו לבד בבית. פתחתי את האפשרות לדבר בקבוצה כל הזמן ואנשים היו צריכים זאת כדי להוציא מה שעל ליבם ולפרוק הכל. לאט לאט התחלנו לחזור למפגשים, קודם כל בבתים עם מרחב מוגן. עם הזמן, כשהמלחמה הפכה לחלק מהשגרה, אנשים היו צמאים למפגשים חברתיים וכמובן שרוב השיח היה סביב ה- 7 באוקטובר והמלחמה שפרצה. זה ממש הציל אותנו ואני יכולה להעיד על כך גם ברמה האישית".
לקחתם חלק בפעולות התנדבות?
"כל הקבוצות האזוריות של החבר'ה הטובים שלחו ציוד לבסיסים ויש את קבוצת ההתנדבות שלנו, שאותה מנהל אבי אלון, שעשתה כל מיני פעילויות כמו עזרה למשפחות מפונות, ציוד לחיילים ועוד. עכשיו פעילות ההתנדבות באזור השרון היא בצורה יותר מסודרת ולא רק בהקשר של המלחמה".
מה מעניק לך ניהול הקבוצה?
"סיפוק אדיר. הידיעה שאני עושה טוב למישהו אחר זה ערך שמוביל אותי בחיים, גם בעבודה שלי כגננת וגם בהתנדבות קבוצה. לעשות טוב לאנשים. עולם הגרושים והגרושות הוא מאוד מורכב. כשמישהו אומר לי שהקבוצה הזאת הצילה אותו והרימה אותו מלמטה, זה עושה לי ממש טוב. יש הרבה סיפורים קשים מבין גרושים וגרושים. בהתחלה הייתי בטוחה שסיפור הגירושים שלי קשה ואז אתה שומע סיפורים אחרים ומבין שאתה לא לבד ונמצא באותה סירה עם יכולת לחלוק ולשתף וזה בשבילי סיפוק אדיר".
מה צריך לעשות מי שרוצה להצטרף לקבוצה?
"צריך כמובן להיות גרוש, רווק או אלמן, להתגורר באזור השרון ולהיות בטווח הגילאים של סוף שנות השלושים עד תחילת שנות החמישים. אנחנו מחפשים כל הזמן להרחיב את מעגל החברים והחברות שלנו. כמובן שגם זוגות בסטטוס הזה יכולים להצטרף אלינו. אז אם גם אתם בסטטוס שלנו מאזור השרון אתם יותר ממוזמנים להצטרף אלינו דרך דף הפייסבוק שלנו – החבר'ה הטובים".
לדף הפייסבוק של הקבוצה היכנסו כאן
תגובות