על עצמי: שגית דומן, בת 40, נשואה לכפיר, ואמא למיתר, בת 13, שנהב, בת 10 ונתאי, בן 6. הם מתגוררים בשכונת מצפה אפק בראש העין. שגית היא בעלת סטודיו לאיפור בשיטת איירדרש, ומסרקת לאירועים. “העסק קיים קרוב לשש שנים והוא הגיע מהרצון להיות בבית יותר עם הילדים. עבדתי במשמרות שנמשכו שעות ארוכות והיה לי חשוב שיהיה לי עסק משלי, ושאוכל לגדל את הילדים. תחילה למדתי אצל הטובים ביותר בתחום עד שהחלטתי לפתוח את העסק. אני מאוד מרוצה ומסופקת. אני רואה את הילדים שלי. זה לא היה מהלך קל, אבל בדיעבד הוא שווה את זה”.
רקע בעיר: “גם אני וגם כפיר תושבי ראש העין. גדלנו שנינו בעיר. המשפחה שלי בראש העין והעיר מאוד חשובה לי, וחשוב לי לתרום לה. הצמיחה מוסיפה המון ואנו מתפתחים בתחום החינוך ובתחומים נוספים”.
מאיפה הגיעה האהבה למטבח? “האהבה למטבח הגיע מאמא שלי שאפשר להגיע אליה, בכל שעה, ותמיד יש אוכל. אני הגעתי לתחום הבישול רק אחרי שהילדים נולדו ואז צריך היה לבשל להם. היום אני מכינה הכול בבית: ממטבח תימני, דרך מרוקאי, עיראקי וכולם נהנים. בשבת בבוקר כמובן שיש ג’חנון”.
שף / קונדיטור אהוב? “אני מאוד אוהבת לראות את חיים כהן. הוא אדם מאוד צנוע והמתכונים שלו מאוד נגישים. אפשר להכין בבית, בלי חומרים מיוחדים. הוא מאוד פשוט, וזה היתרון שלו”.
מהי המנה האהובה עלייך? “מבין כל המאכלים אני מאוד אוהבת המבורגר. אנחנו מכינים בערך פעם בשבוע המבורגר בבית על פלאנצ’ה. הילדים מבקשים את זה, ככה לא צריך לצאת החוצה ולקנות במסעדות”.
בישול או אפיה: “אני מעדיפה בישול. יש בבית פחות דרישה למאכלים אפויים”.
תבלין אהוב? “אני מאוד אוהבת כמון. הוא רץ אצלי המון במטבח. אני משתמשת בו לתבשילים, בגלל שהוא דומיננטי הוא נותן טעם אחר”.
מה בתפריט ביום שישי? “אנו מכינים מרק תימני, שניצל ופסטה, או פרגיות עם אורז. פחות סלטים וקינוחים, אולי סלט ירקות ועוגת שוקולד פשוטה”.
מה הייתה המנה הראשונה שהכנת? “מרק תימני. זה הצליח כי הודרכתי על ידי אמא שלי, שהייתה ממש לידי. היא לא השאירה לי סיכוי להיכשל”.
מה המומחיות שלך? “בשרים. עוף, בקר, קציצות, פרגיות, זה באמת תחום שאני מאוד טובה בו”.
מה המנה הכי מוזרה שאי פעם הכנת? “מרק בטטה, שהיה טעים אבל הביקוש אצלנו היה מועט. במשפחה לא אהבו את הסגנון הסמיך שלו ומאז לא הכנתי את המרק יותר”.
מה אף פעם לא תסכימי להכין או לאכול? “כל דבר שהוא לא כשר. אנו מסורתיים ולא מכינים או אוכלים מאכלים לא כשרים”.
מתכון לזלביה:
המצרכים:
1 קילו קמח מנופה
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
2 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
לערבב היטב את כל המצרכים עד לקבלת בלילה דביקה. להניח בקערה לטפיחה, עד שהבלילה מגיעה לגובה המירבי של הקערה. לאחר מכן יש לחמם מחבת עם מעט שמן, להרטיב ידיים מעט ולקרוץ עיגולים מהבלילה ישר לתוך המחבת. מומלץ להגיש עם ביצה קשה ועגבניות מגורדות.
בתיאבון
שבת שלום
תגובות