צילום אילוסטרציה א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE
צילום אילוסטרציה א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE

מילה מהפלמנט בראש העין: האם אתם בעד או נגד פרסום עדויות על הטרדות מיניות ברשת?

שאלה אחת בשבוע, והפעם האם אתם בעד פרסום הפוסטים במסגרת קמפיין metoo# או שמא כמות התלונות הפכו את צמד המילים הטרדה מינית לחסרות משמעות?

פורסם בתאריך: 24.11.17 08:29

גיא אליהו

גיא אליהו

גיא אליהו צילום פרטי

"במקרים בהם הוכחה אשמה, יש בהחלט לחשוף זאת לציבור ובכך לבסס את השוויון החברתי כלפי נשים וליצור שינוי חברתי. הציבור צריך להיחשף לעדויות ולמקרים השונים של הטרדות מיניות. מודעות לנושא מקדמת חברה עם מצפן ערכים, כך שיוכלו כולם להכיר בנורמות החברתיות, המותר והאסור. יחד עם זאת עלינו להיזהר משיפוט מהיר ובלתי אמצעי של בתי המשפט הוירטואליים מבלי שהוכחה אשמה במוסדות להם הסמכות המשפטית. קיום משפט שדה ״בכיכר הפייסבוק״ והרשתות החברתית יכול לגרום לעיוות דין. מקרים בהם יחרצו את גורלם של אנשים ללא אשמה מוכחת, לא רק יגרמו לעוול עבור אותם ״נידונים״ להשמצה הציבורית (הסקילה המודרנית), בנוסף יערערו את האמון במקרים בהם יש ממש בתלונה, ואותן הנשים שבאמת חוו טראומה יפגעו מכך שכן החברה תטיל ספק באמיתות התלונות. כיוצאים מהכלל, במקרים בהם מדובר בנבחרי ציבור, חייב הציבור להתעדכן ולהיחשף כבר בשלב הגשת התלונה. אולם לצד זה, במידה ויקבע ע״י בית המשפט כי התלונה הייתה מופרכת ולא היו דברים מעולם, חייבת להיות לצד זה ענישה חמורה על הודעה כוזבת ושיבוש הליכי משפט כמו כן להותיר פרסום של שם המתלוננת, כך ניצור מסר מרתיעה ונמנע מקרים של ״עלילות דם״. (אליהו הוא מנהל אגף חברה, נוער וצעירים בעיריית פתח תקוה)

דקלה כהן

דקלה כהן

דקלה כהן

"כל עוד בית המשפט לא הכריע ולא הוכחה אשמתו של אדם – חזקת החפות מעבירה עומדת לזכותו. גם בעניין הטרדות מיניות. ולכן, אין לפרסם עדויות על הטרדות מיניות לגביו. הקלות הבלתי נסבלת שבה ניתן להשתמש ברשתות חברתיות ובזמינות המידע המקוונת כלפי אדם כזה או אחר, לעיתים היא בלתי נסבלת במיוחד כאשר נעשה שימוש ב"חופש הביטוי" ו"חופש המידע" שיכולים לגרום לפגיעה במוניטין של אדם ובשמו הטוב בשל שמועות חסרות בסיס. צריך לזכור שההשפלה של אדם חף מפשע לא מסתיימת ברשתות החברתיות. בנוסף לכך היא גורמת לנזקים קשים הרבה והשלכותיה יימצאו גם במרחבים ובמעגלים החברתיים והאישיים של ה"מואשם" שיכולים להשפיע עליו כל חייו. אין הדבר לגבי אדם שהוכחה אשמתו מעל לכל ספק סביר. אז פרסום עדויות לא יהיו בחזקת השמצה או פגיעה בשמו הטוב ולכן יש לפרסם מאחר והפרסום יכול לשמש כלי מרתיע לעברייני מין ולעברייני מין פוטנציאליים". (כהן היא אשת חינוך)

מירב חתוקה

הפרלמנט- מירב חתוקה

מירב חתוקה

"בגדול אני נגד כל הטרדה שהיא. העניין של שיימינג או פגיעה בשמו של אדם, שמתברר לעיתים שהוא חף מפשע, וגם אם זה נדיר, זה מאוד בעייתי בעיניי. אני עובדת עם נשים רבות ויודעת שיש להן את הזכות להישאר עם סודן ומתי שהן רוצות ומסוגלות להוציא, אז שיוציאו אותו. זו זכותן. אבל כל העניין שמי שנפגע שמו, על לא עוול בכפו – כאן יש לי בעיה. דבר נוסף וחשוב, הרשתות החברתיות כבר מזמן גלשו עם הפלטפורמה שהן אמורות לשמש למקום שופט, מרשיע וכר פורה לשיימינג וכדומה. זה יכול להרוס אנשים ובתים. חשוב לא להתלהם ולהתלהב. לא להכפיש ולא להתסיס. יש רשות חוקרת, שופטת ומבצעת. אם אנו לא חלק מהרשויות אז נניח להן לעשות עבודתן ונשתמש ברשת החברתית לעשות דברים טובים לחברה טובה יותר". (חתוקה היא יו"ר מועדון נשים אביב)

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר