על עצמי: סיוון שפיצר, מאמנת כושר אישית ויועצת תזונה, אמא לשני ילדים. “לפני כמה שנים, אחרי הלידה של בני הקטן, הרגשתי צורך להתחזק. הייתי מאוד חלשה, גםם נפשית וגם פיזית. מצאתי את עצמי הולכת מדי יום לחדר הכושר. מעבר לכך שראיתי תוצאות מדהימות בגוף, הרגשתי הרבה יותר חזקה נפשית. ככה התחלתי. החלטתי ללכת ללמוד את זה, על מנת להעביר את זה הלאה, בעיקר לנשים. אני מאמינה בהעצמה נשית. בימים אלה אני מסיימת לימודי תזונת ספורט בווינגיט”, היא אומרת ומבסבירה שהיא מאמינה בשילוב של ספורט ותזונה, “אנחנו רוצים גוף רזה וחטוב. השילוב של המאמצים בשני התחומים הוא הכי נכון”. חפשו אותה בפייסבוק.
רקע בעיר: “אני במקור מגבעתיים. לפתח תקוה הגעתי לפני כחמש שנים והתאהבתי באם המושבות. אני אוהבת את האנשים בשכונה שהם מאוד איכותיים. אני לא רואהה את עצמי עוזבת את העיר והשכונה”.
מאיפה הגיעה האהבה למטבח? “אני מגיעה מבית מרוקאי, שבו היה המון עיסוק סביב אוכל. בעברי הייתי ילדה מלאה וחיפשתי כל הזמן מתכונים שיאפשרו לי לבשלל אוכל בריא. כשנולדו לי ילדים זה התחזק”.
שף אהוב? “אני מאוד אוהבת את חיים כהן. הוא מקרין חום בתור בנאדם ונראה אדם טוב. אני אוכלת אצלו באופן קבוע”.
מהי המנה האהובה עלייך? “אני חובבת דגים. מבחינתי הדגים של שישי זה הדבר הכי מפנק שיש”.
תבלין אהוב? “אני אוהבת להוסיף כוסברה, נענע, פטרוזיליה, לימון כבוש ועוד. דברים שנותנים טעם”.
בישול או אפייה? “בישול. אני מאלתרת במטבח. אני יכולה להעמיד 8-10 סירים”.
מה בתפריט ביום שישי? “מתחילים בדג מרוקאי, בלי הרבה שמן. מנת עוף מעניינת, קינואה, ירקות בתנור ועוד”.
מה הייתה המנה הראשונה שהכנת? “המנה הראשונה שהכנתי היתה בגיל 8, בכיתה ג’. חזרתי הביתה ולא היה אוכל אז הכנתי פסטה. יצא מעולה וכך זה התחיל”.
מה המומחיות שלך? “דגים מרוקאים וקציצות”
מה אף פעם לא תסכימי להכין או לאכול? “מטוגן. זה יצא מהתפריט שלי לגמרי”.
מתכון לשבת: קציצות הודו עם שומר, קישואים וכוסברה
המצרכים לקציצות:
חצי קילו בשר הודו טחון, צרור כוסברה, שלוש שיני שום, בצל, חצי תפוח אדמה, זרעי כוסברה, ביצה, שלוש כפות קוואקר, מלח פלפל, כורכום, פפריקה מתוקה ומעט כמון
אופן ההכנה:
טוחנים את הירק במעבד מזון, מוסיפים את הקוואקר והתבלינים ויוצרים עיסה אחידה.
המצרכים לתבשיל:
בצל גדול קצוץ, שני קישואים, שני שומר גדולים חתוכים, צרור כוסברה, שני שיני שום, מיץ מרבע לימון, כפית סוכר, מלח פלפל וחצי כפית כורכום.
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל, מוסיפים את הקישואים והשומר והשום ומקפיצים בסיר מוסיפים את התבלינים הלימון ושתי כוסות מים נותנים רתיחה ואז מוסיפים את הקציצות. הופכים אותם לאחר רתיחה ואז מנמיכים את האש לחצי שעה עד שהקציצות מוכנות. מומלץ להגיש עם קינואה.
שבת שלום
יהלי שפיצר
חולה אליך