קרפצ'יו סלק עם סלט עלי תרד
באדיבות טרי אלדר, נטורופתית ומאמנת לבריאות ולאיכות חיים
המצרכים:
1 סלק טרי
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
המצרכים לסלט עלי תרד:
1/2 חבילה תרד טרי (כ-200 גר') חתוך לרצועות
8 עלי חסה גדולים חתוכים
2 משמשים חתוכים לרצועות (אפשר להחליף גם במנגו, אפרסק או כל פרי אחר בעונה)
5-6 אגוזי מלך קצוצים גס
המצרכים לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 כף חומץ תפוחים ( אפשר גם רגיל)
1 כף דבש
1 כפית חרדל
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה:
מקלפים את הסלק (אין צורך בבישולו) ופורסים אותו לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה. מסדרים בצלחת ההגשה ומזלפים מעל שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור. בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הסלט. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת עד לקבלת רוטב אחיד. אם הרוטב סמיך מדי יש להוסיף 1-2 כפות מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול. שופכים את הרוטב מעל הסלט, מערבבים בעדינות, מניחים מעל הקרפציו סלק ומגישים.
מאפינס פטריות ובצל
באדיבות עידית כהן-ברגר, בלוגרית אוכל, בעלת הבלוג "המטבח של דיתי"
המצרכים:
1 כף שמן לטיגון
1/2 ק"ג פטריות טריות שטופות וקצוצות דק
1 בצל קצוץ
2 כפות קמח תופח
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
1/4 כפית כמון
2 קוביות שום דורות
1 קובייה פטרוזיליה או כוסברה דורות
כף שטוחה אבקת מרק עוף פרווה
2 ביצים
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל ומזהיבים עם כף שמן במחבת גדולה. מוסיפים את הפטריות ומערבבים על האש להקפצה קלה. מקררים את התערובת ומעבירים לקערה. מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים היטב עד שכל קוביות התבלינים יופשרו ויתערבבו היטב. את המאפינס ניתן להכין במכשיר מולטי טאלנט, בפלטה של המיני מאפינס או בתבניות של מאפינס קטנות. משתמשים בספריי שמן לשימון הפלטה בפעם הראשונה וממלאים תערובת עד סוף התבנית כדי שיתפח מעט מעלה. ממליצה להפוך לדקה נוספת במולטי טאלנט.
סלט קינואה
באדיבות גלית בירן, פעילת חינוך
המצרכים:
2 כוסות קינואה מבושלת מקוררת
2 מלפפונים קשים חתוכים לקוביות
4-5 גבעולי עירית קצוצה
1 בצל סגול קצוץ
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות נענע קצוצה לרענון
חופן אוכמניות
חופן עגבניות שרי לקישוט
המצרכים לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 מיץ לימון
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
מבשלים את הקינואה על פי הוראות היצרן. קוצצים מלפפונים וסלרי לקוביות, בצל לעיגולים, פטרוזליה קצוצה ונענע. מערבבים הכול יחדיו. מכנים את הרוטב: מערבבים שמן זית, לימון, מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים לסלט את האוכמניות ואת הרוטב ומקשטים למעלה בעגבניות שרי. במידה ומגדילים כמויות, ניתן להוסיף יותר רוטב לסלט.
סלט פטריות, תירס וגמבה
באדיבות סיוון בן, אשת חינוך טבעונית
המצרכים:
1 סלסלת פטריות שמפניון טריות
1 גמבה צהובה
1 גמבה אדומה
צרור שמיר
קופסת גרגירי תירס
המצרכים לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 כף סילאן
2 כפות חומץ
חצי לימון סחוט טרי
2 כפיות סוכר חום
מלח ופלפל לפי טעם
אופן ההכנה:
חותכים לקוביות את הגמבה ואת הפטריות. מוסיפים את התירס וקוצצים דק את השמיר. שופכים את הרוטב מעל ומערבבים היטב.
תגובות