מי אני: "קוראים לי איריס אביטל, בת 41, גרה בשכונת אם המושבות, נשואה לאייל ואם לארבעה בנים מדהימים. החיבור שלי למטבח קיים מאז ומעולם. אני זוכרת עוד מילדותי שישבתי שעות רבות ליד סבתי ז"ל כשהיא הייתה מבשלת מטעמים מהמטבח הסורי חלבי. האהבה לבישול עברה מדור לדור במשפחה ומשם בעצם נוצר החיבור. בעיני המטבח והבישול מחברים בין עמים ובני אדם. תחום העיסוק שלי הוא קוסמטיקה, אני מעצבת גבות ואיפור קבוע, ואני פדיקיוריסטית רפואית.
המתכון שבחרתי לשתף באהבה גדולה הוא של קובה חמוסטה מהמטבח הסורי ירושלמי.
בתיאבון!
מתכון לשבת: קובה חמוסטה
הבצק:
2 כוסות גרישה (בורגול דק) שטוף היטב ומושרה במים פושרים לחצי שעה. לאחר שסוחטים היטב להוסיף ארבע כוסות סולת, כפית מלח, כף שמן, שתי כוסות מים (כוס חד פעמית) פושרים בהדרגה עד שהבצק נוח לעבודה.
המילוי:
לקצוץ בצל גדול, לטגן במחבת עם שמן בנדיבות, להוסיף כף פפריקה, כף מרק עוף, ולערבב למשך 3-4 דקות שלא ידבק וישרף. להוסיף 1 ק"ג בשר בקר טחון, לפורר במזלג, לתבל במלח ופלפל שחור ולערבב כל הזמן עד שהבשר מבושל.
להעביר למסננת ולשמור את הנוזלים שיוצאים מהבשר.
הרוטב:
חבילת עלי מנגולד שטופים וחתוכים דק ללא הגבעול
7-8 שיני שום קצוצות
בצל חצוי ופרוס לפרוסות דקות
5-6 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזרים פרוסים לרצועות
2 קישואים פרוסים לרצועות עבות
בשלב הזה אני משתמשת בנוזלים ששמרתי מתערובת הבשר, מחממת אותם מעט בסיר ומוסיפה בסדר הזה את הירקות:
בצל
שום
עלי מנגולד
וסלרי
מוסיפה מים עד אמצע הסיר, מתבלת בכף מאבקת מרק העוף וכפית כורכום, טועמת ומתקנת טעמים.
מוסיפה את הגזר והקישואים ומבשלת חצי שעה בערך.
בזמן הזה אני מכינה את הקובה:
מרטיבה ידיים קלות, קורצת כדורים, משטחת על כף היד, ממלאת את הבשר, סוגרת, משטחת קלות וזורקת לרוטב. אחרי עשר דקות מוסיפה מיץ מלימון, טועמת, מוסיפה מעט מלח במידת הצורך, מבשלת לעוד עשר דקות.
ובתאבון!
לקבוצת הפייסבוק 'מה אוכלים היום?' ולמתכונים נוספים היכנסו כאן
הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
תגובות