בית החולים בילינסון בעיר נבחר יחד עם בתי חולים נוספים בישראל להשתתף בניסוי החיסון הישראלי לקורונה – BriLife. מדובר בשלב השני של הניסוי בחיסון הקורונה שיחל בחודש הבא. לשם כך יצטרך בית החולים לגייס למעלה מ-100 מתנדבים מהאיזור. בימים אלה נסגרים הפרטים האחרונים לפני חתימת החוזה.
השלב הראשון של הניסוי מתקיים בבתי החולים הדסה ושיבא ובו לוקחים חלק מתנדבים בריאים בגילאי 18-55. הניסוי החל ב-1.11 עם שני מתנדבים והורחב בהדרגה עד ל-80 איש, 40 בכל מרכז רפואי. מטרת השלב הראשון לבדוק את בטיחותו של החיסון והיעדר תופעות לוואי. כל מתנדב קיבל זריקה (חיסון או פלצבו – דמה). לאחר כמה שעות השגחה שוחרר לביתו להמשך מעקב של כשלושה שבועות במהלכם יבחנו עורכי הניסוי אם הופיעו תופעות לוואי כלשהן ולהבדיל אם הופיעו נוגדנים לנגיף שמעידים על תגובה לקורונה אצל המתנדבים שקיבלו את החיסון.
בניסוי מחולקים המתנדבים לקבוצת ניסוי ולקבוצת ביקורת וכל אחד מהמתנדבים קיבל זריקה בלי לדעת לאיזו קבוצה הוא שייך. על פי הערכות, בתוך מספר חודשים מרגע הניסוי, אחוז מסוים מהמשתתפים בניסוי יידבק בקורונה. אם כל הנדבקים הם בקבוצת הביקורת, אז החיסון יעיל ואם כ- 75% מהחולים הם בקבוצת הביקורת והשאר בקבוצת הניסוי, הוא יעיל חלקית.
בשלב השני שאמור להתחיל בחודש דצמבר, בו ישתתף גם בית החולים בילינסון, אמורים להשתתף כ-960 מתנדבים בריאים והוא יתקיים במספר בתי חולים. שלב זה מיועד להשלים את בדיקות הבטיחות בחיסון, לדייק את המינונים הנכונים ולראות האם גופו של המחוסן פיתח נוגדנים. בשלב השלישי והאחרון אמורים להשתתף עד כ-30 אלף מתנדבים והוא אמור להתחיל בחודשים אפריל – מאי בהתאם להצלחת שני השלבים הראשונים. לאחריו, אם יוכתר בהצלחה, ניתן יהיה לאשר את החיסון ולחסן את כלל האוכלוסייה.
החיסון הישראלי BriLife מיוצר במכון הביולוגי ומבוסס על נגיף קיים בשם VSV שעליו "הונדסו" חלקים ממעטפת החלבון של הנגיף. בשלב הראשון, החיסון נבדק במעבדה ועל חיות.
הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
דני
לא כתבתם מה לעשות אם אני מוכן להתנדב. כתבתם רק שצריך מתנדבים. מצחיק, לא?
יבגני
נכון, למי לפנות? באיזו כתובת?