נחנכה אנדרטה לזכר החייל אבי גרינצויג ז"ל. "זכרו בליבנו לעד"

גרינצויג ז"ל נהרג בצוק איתן. לאחר מותו הוענק לו ציון לשבח של אלוף הפיקוד. אמו, חדוה אמרה בכאב: "לאבד בן זה הכי קשה והמשפחה חיה עם זה עד סוף החיים". רמי גרינברג אמר: "אבי גילה בקרב בו נפל אומץ לב, חברות וגבורה אמיתית"

פורסם בתאריך: 19.10.20 14:47

אנדרטה לזכר החייל אבי גרינצויג ז"ל, שנפל במהלך קרב במבצע צוק איתן, נחנכה אתמול (ראשון) ברחוב יטקובסקי בשכונת כפר גנים, בנוכחות מצומצמת של בני משפחה וראש העירייה רמי גרינברג. אבי (אברהם) גרינצויג ז"ל, בנם של חדווה וגדעון, אחיה התאום של ענבל, גדל בפתח תקוה, והתחנך בתיכון גולדה. חבריו ובני משפחתו סיפרו כי אבי היה בחור מצחיק, חכם מאוד, סקרן וחייכן, אדם טוב לב שאהב מוסיקה וניגן בגיטרה, תמיד היה מוקף בחברים ואהבה, אהב ספורט ואהד את הפועל פתח תקוה.

אבי גרינצוויג ז"ל

אבי גרינצויג ז"ל

"הטקס היה מאוד מרגש", אומר האב גדעון. האם חדוה מוסיפה: "הטקס היה מאוד יפה ומכובד. ראש העיר סיפר על מה שקרה עם אבי בצוק איתן, דבריו מאוד נגעו לליבי ואני רוצה להודות לו על כך ועל ההתייחסות שלו למשפחות השכולות, זה מחמם את הלב. אני מאוד מצפה ומקווה שהעירייה תטפל בצורה מכובדת באנדרטה של אבי, שכל מי שיגיע למקום יכיר אותו וייהנה מהמקום. אני מאוד שמחה שעשינו את החניכה אתמול וירדה לי אבן מהלב".
אבי גרינצויג ז"ל התגייס בחודש נובמבר 2011 לגדוד 931, 'שחם', של חטיבת הנח"ל, ולאחר מסלול מפרך שכלל טירונות, אימון מתקדם ופלוגת מסלול בחברון, קיבל את סיכת הגדוד ועלה לפלוגה 'הוותיקה' – הפלוגה המבצעית. בעקבות תפקודו המצוין קיבל כחצי שנה לפני נפילתו תפקיד מוערך – קשר ס.מ"פ וס.רס"פ בפלוגה. בכ"ח בתמוז תשע"ד, 25.7.2014, במהלך מבצע 'צוק איתן' בקרב בבית חנון, נתקלה הפלוגה באש עוינת. אבי ששהה באותו מקום שמע את קולות הנפץ והירי ומיהר להגיע למקום ולסייע בחילוץ הפצועים. הוא רץ תחת אש כבדה וללא היסוס. בניסיון החילוץ השני נפגע אבי ונהרג במקום. על גבורתו וחירוף נפשו, הוחלט להעניק לאבי צל״ש אלוף בפברואר 2015, צל"ש אותו קיבלו הוריו. אבי נפל ב-25.7.14 והוא בן 20 בלבד.


רמי גרינברג אמר אמש בטקס: "אבי גרינצויג ז"ל, בחור צעיר ומוכשר, בן העיר, אשר נפל בצוק איתן, הותיר אחריו חלל עצום וגדול! אבי גילה בקרב האחרון בו נפל – אומץ לב, חברות וגבורה אמיתית ועל כך הוענק לו צל"ש לאחר מותו. כבן העיר אשר נפל בקרב יש לנו הכבוד היום להנציח את שמו וזכרו באנדרטה המוצבת בגינה הפורחת ברחוב יטקובסקי. בתיכון גולדה בו הוא למד ממשיכים מידי שנה במסורת של קיום צעדה לזכרו ותמונתו מתנוססת בביה"ס על הקיר. אני מאחל בריאות איתנה להוריו של אבי ז"ל, גדעון וחדווה, ומבטיח כי זכרו בליבנו לעד!".

בסוף השבוע האחרון, לקראת הטקס, אמרה האם חדוה למלאבס: "אחרי למעלה משש שנים, סוף סוף תהיה אנדרטה לזכרו של אבי עם מפל קטן של מים ופרחים. זו פינה לא רחוקה מהבית שלנו וזו פינה שאנחנו מגיעים אליה ומבקרים. זו פינה שבה אנשים יוכלו להגיע ובמקום יש שילוט וכמה מילים על אבי, שאנשים יכירו וידעו מי הוא היה".

עוד סיפרה חדוה בכאב: "אבי אצלי נמצא כל הזמן בלב וכשאני חושבת עליו מתחילות אצלי דפיקות בלב בקצב מואץ. אני מסתכלת על התמונות שלו וזה מאוד קשה לי. החברים שלו בקשר איתנו ובאים כל הזמן לבקר. אבי היה כבר צריך להיות נשוי בימים האלה ועם ילדים. הייתה לו חברה קרובה שקיבלה את זה מאוד קשה".

טקס חניכת האנדרטה לזכר החייל אבי גרינצויג ז"ל- צילום עיריית פתח תקווה

טקס חניכת האנדרטה לזכר החייל אבי גרינצויג ז"ל- צילום עיריית פתח תקווה

חדווה סיפרה גם על הרגע בו הודיעו להם שאבי נהרג: "זה היה יום שישי בלילה לקראת השעה חמש לפנות בוקר, ישנו והם העירו אותנו. כשראינו את החיילים הבנו ולא היה צריך להגיד לנו הרבה. כשאתה רואה את החיילים, אתה ישר רוצה לסגור להם את הדלת בחזרה וזה משהו שתמיד ילווה אותנו, אי אפשר לשכוח את הדפיקה בדלת. זה נורא ואני לא מאחלת לאף אחד כאב כזה. לאבד בן זה משהו הכי קשה והמשפחה חיה עם זה עד סוף החיים. הוא מלווה אותי לאורך כל היום ובמשך תקופה ארוכה שאלתי כל הזמן למה הוא נהרג. ענבל אחותו הייתה בצבא כשזה קרה. היא התחילה לנסות לברר ואמרו לה שהוא בסדר. בשבת בבוקר, נסעו להביא אותה הביתה והיא כבר הבינה, היא אחותו התאומה וזה השפיע עליה מאוד עד היום".


הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו


 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר