צילום אילוסטרציה א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE
צילום אילוסטרציה א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE

מילה מהפרלמנט: האם לדעתכם צריכים להתקיים לימודים בימי שישי?

שאלה אחת בשבוע, והפעם: האם לתת להורים לנוח ביום שישי מהילדים או שמא כל המשפחה צריכה להתכנס יחד לבילוי משותף?

פורסם בתאריך: 3.9.17 19:06

עו"ד דני אבידור

עו"ד דני אבידור

דני אבידור:

"ימי שישי חייבים להיות ימי משפחה. הלימודים בימי שישי הינם בזבוז משאבים של מערכת החינוך, עול מיותר על ההורים ועל התלמידים ואפילו על המורים עצמם. בחלק ממערכות החינוך בארץ, במיוחד בחברה הקיבוצית, ימי שישי זה מכבר כבר הפכו לימי שבתון. ברוב המקרים מדובר על ארבע או חמש שעות שבגינן מגיעים המורים למוסד החינוכי, ומעבר לכך יש להם עוד יום בחירה ליום חופש. גם בהיבט זה, היה מקל על המורים לו היה עובדים חמישה ימים בשבוע ויום שישי היה יום חופשי מוכר. למשפחות, במיוחד אלו שיום שבת אינו מוקדש או אינו אפשרי לקניות, הופך יום שישי ליום משמעותי אף יותר לסידורים. אחרונים חביבים הם התלמידים, אם יהיה להם סוף שבוע ארוך יותר, הסיכוי שיתמקדו בחמשת ימי הלימודים, גדל. כך שמכל ההיבטים, חמישה ימי לימוד הינו צורך חשוב ומידי". (אבידור הוא יו"ר ועד ההורים לשעבר ומנכ"ל חברת רדמץ)

טליה סמולאש

טליה סמולאש

טליה סמולש:

"חזרה למערכת החינוך בראשון לספטמבר ביום שישי מבורכת. בכלל, עם כל האהבה שלנו לילדים שלנו, סדר החיים העכשווי מדגיש את הנחיצות ללימודים בימי שישי כדי לאפשר להורים לילדים שעדיין אינם עצמאיים יום 'סק"ס': סידורים, קניות, ספונג'ה. והאמת… גם מאפשר בוקר לעצמנו למה שנבחר לעשות. כיף משחרר. בל נשכח שעובדי מערכת החינוך נהנים ביום בשבוע לעצמם ושהחופש הגדול… גדול עבור כולם: להורים, לילדים, לעובדי ועובדות הגנים ובתי הספר, לגורמים העירוניים ולגורמים במשרד החינוך. אני מאמינה שהרוב שמחים שאין יום גשר ומתחילים את הלימודים ביום שישי ואחריו מגיעה אתנחתה קלה, השבת – מעין מעבר רך ממסגרת החופש הגדול למסגרת היום יום המבורכת. וגם לא תאמינו, אבל רוב הילדים מצפים לתחילת שנת הלימודים לא פחות מאתנו המבוגרים. בזה יש הסכמה". (סמוש היא יו"ר פורום נשים)

ד"ר יוכבד פנחסי אדיב

ד"ר יוכבד פנחסי אדיב

ד"ר יוכבד פנחסי אדיב:

"אל לנו למהר ולהחליט החלטות אשר ירחיקו את התלמיד ממסגרת, מאחריות לימודית, גם אם חלק מהילדים יודע גם ללמוד וגם להעשיר עצמו מהבית. על המערכת לצמצם פערים ותפקידה לא רק בלמידה אלא גם בחוויה החברתית הערכית. שבוע קצר, משמעו יום לימודים ארוך. האם המדינה ערוכה לכך? ומה עם מזון? הסעים? יכולת למידה אפקטיבית בשעות ארוכות? סופ"ש ארוך משמעו עוד ילדים מסתובבים, קטנים וגדולים הדורשים השגחה הורית, מימון ובזבוז כספים. חלק מההורים עוד עובדים ביום שישי, מי אמר שנושא זה יקל עליהם? כדי שחלקינו ייהנה בשישי- האחר עומל. מי ידאג לילדיו?
מדינת ישראל, מדינה צעירה יחסית, קטנה עם פערים גדולים – חייבת לראות במערכת החינוך שלה מנוף להתפתחות הדור הצעיר. על המערכת להשתכלל באופי הלימוד, במקצועות, בתכנים באיכות המורים ובחיבור מרצה- תלמיד, כמנהיג. ריחוק מהמערכת, כלומר יצירת שבוע לימודים קצר עלול לייצר תחושה של הפגת מתח הלמידה, תחושת מיצוי מהירה, ריחוק וחשש מהשגיות לימודית נמוכה. לסיכום: חוששני כי קיצור השבוע יעמיק את הפער בין שכבות האוכלוסייה – והנזק עלול להיות גדול אולי מהתועלת". (ד"ר פנחסי אדיב היא יו"ר המכללות הטכנולוגיות)

 

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר