יאיר דואק. צילום: אילן חתוכה
יאיר דואק. צילום: אילן חתוכה

"אנחנו דואגים לשוויון בין בתי הספר, שלא יהיו הבדלים"

יאיר דואק כבר שכח איך נראה הבית שלו מרוב שהוא מתרוצץ בין עניין לעניין כדי לדאוג ששנת הלימודים תפתח כסדרה. אבל גם אז לא תסתיים העבודה. מלבד הבעיות במתחם A, אלו של מקום בלב ודאגה העתידית לבניית תיכון חדש, הוא גם מודאג מהסגנון הבוטה של חלק מההורים. "אני איש שמאמין בהידברות. הרשות מבינה שיש לנו כוח גדול"

פורסם בתאריך: 1.9.17 13:40

בתקופת שיפוצי הקיץ יו"ר וועד ההורים היישובי בראש העין, יאיר דואק, תזזיתי משהו. אם תשאלו אותו הוא כבר שכח איך נראה הבית שלו, וכל היום הוא מדלג בין העירייה, לישיבות הורים ולסיורים בשטח. ולמרות זאת הוא די אופטימי באשר לסיכוי שהלימודים יפתחו כסדרם. "יש לחץ ובית משוגעים, במיוחד בגנים החדשים על מנת שהבנייה תסתיים", הוא מודה. "הם יהיו מוכנים רק בדקה התשעים. ההורים מוטרדים גם מבית הספר במתחם A בפסגות אפק והסיפור של קווי החשמל שעוברים מעליו. זה לא מוסיף להם שקט. העירייה הביאה מומחה שבדק והסביר שאין קרינה במקום ושהיא עומדת בתקנים. לדבריו הקרינה שיש לנו בבית, הרבה יותר מפחידה".

דואק מעדכן כי שיפוצי הקיץ כמעט הסתיימו. "השנה חמישה בתי ספר קיבלו קירוי בחצר", הוא מסביר. "כל בתי הספר צריכים לקבל אישורי בטיחות ומיגון לקראת פתיחת השנה וזה בנוסף לשיפוצים שהתקיימו בתוך המוסדות".

אחד הפרויקטים החשובים שעובדים עליהם כעת היא בניית המעלית בתיכון בגין. "כזכור, לקח שנתיים וחצי להתקין את המעלית בבית ספר 'גוונים' עבור ילד חולה בניוון שרירים", הוא אומר. "הילד אמור להתחיל ללמוד בעוד שנה בתיכון בגין ואנחנו התחלנו כבר לעבוד על כך שהמעלית תהיה מוכנה לפני שהוא מגיע. אנחנו רוצים למנוע ממנו ומההורים את הסרבול ואת חוסר הנוחות שהם נתקלו בה בחטיבה".

יאיר דואק. צילום: אילן חתוכה

יאיר דואק. צילום: אילן חתוכה

מנסים ליישר קו

השנה מנסים בוועד גם לאפשר לבתי הספר לגבות את התשלומים השנתיים בכרטיסי אשראי. בנוסף הם מתמודדים עם הורים שמסרבים לשלם, לא בגלל בעיות כספיות, אלא מטעמים אידיאולוגים. "מי שמוביל את הנושא מול הרשות הוא חבר הוועד אבי בנג'ו", אומר דואק.

איך דואגים למנוע את הפערים בין בתי הספר בשכונות החדשות לבין בתי הספר בשכונות הוותיקות?

"אנחנו מנסים ליישר קו ולאורך כל השנה דואגים לשוויון בין בתי הספר ושלא יהיו הבדלים. דואגים לחדש את הציוד בבית הספר, המנהלים והמנהלות מעבירים רשימה לרשות ואנחנו מוודאים שבאמת הבעיות מטופלות. המטרה היא לפתור את הבעיות על המקום. לדוגמא ב'אוהל שלום' אולם הספורט היה במצב לא טוב והקיץ הוא שופץ לשביעות רצון כולם. גם ההצללה החיצונית שהותקנה כוללת תאורה. ברגע שיש שיח מכבד ונכון של הוועד מול הרשות, מכבדים את הבקשות שלנו. אנחנו וועד מאוד משפיע בעיר ומתייחסים לדרישות שלנו במלוא הרצינות".

יש שיתוף פעולה בינכם לבין הרשות?

"יש לנו שיתוף פעולה פורה מאוד עם אגף החינוך, אנחנו מעורבים בדברים שקורים, בתהליכים שנעשים וגם עם ראש העיר ועם המנכ"ל יש לנו ערוץ פתוח. היינו שותפים לבחירת חברת ההזנה לצהרונים, הזמנו אותם לטעימות ואנחנו מקווים שהשנה האוכל לא יהיה אכזבה כמו בשנה שעברה. בל נשכח שהשנה הצהרוניות מתחלקות לשניים, בין קיטו מרום ומקום בלב".

ואפרופו מקום בלב, איך דואגים שהבעיות לא יחזרו?

"בשנה החולפת היו לא מעט בעיות במקום בלב והמקום עבר תהפוכות. כרגע יש ממלא מקום זמני חדש. אנחנו מקווים שזה עובר לדרך חדשה ונמצאים בקשר רצוף איתם. כבר בתקופת החופש הגדול, ראינו שינוי והקייטנות הסתיימו בצורה הטובה ביותר, כולל קייטנת אוגוסט. פה יש מקום להגיד מילה לטובה לצוות של מקום בלב ולמירב כבל שעזרה והייתה מאוד קואופרטיבית לאורך כל הדרך ועם וועד ההורים".

אך מוודאים שהבעיות לא יחזרו?

"קודם כל הסייעות עוברות ריענון בנושא בטיחות, עזרה ראשונה ופעילות שותפת. לא מעט מהצוות של הסייעות ימשיך השנה, זה אומר שתהיה כניסה יותר קלה לילדים וכן יש פיקוח של מקום בלב ושל משכ"ל על צוותי הצהרון. קיטו מרום מעודכן בכל הבעיות שהיו בשנה הקודמת. זה המקום גם להודות ליו"ר וועד גני הילדים מאיה יעקובי שהיא שותפה מלאה בכל מה שקשור בגנים הילדים ועושה עבודה טובה יחד אם כל הצוות וההורים".

בשנים הקודמות היו תלונות לגבי אוטובוסים מהשכונות החדשות לחטיבות והתיכונים, איך מונעים זאת?

"עשינו סקר לגבי האוטובוסים ודאגנו לתגבר את חברות האוטובוסים בשעות הבוקר ובסיום הלימודים וזה אמור לפתור את הבעיות".

שלום בן-משה. צילום זאב שטרן

שלום בן-משה. צילום זאב שטרן

אתגרים ומטרות

העיר הולכת וגדלה, יש בה למעלה מ-40 אלף תושבים, מה זה אומר מבחינת החינוך?

"זה אומר שיש לנו הרבה אתגרים ומטרות על מנת שהחינוך ימשיך להיות במקום הטוב והגבוהה ביותר. השנה הצטרפו אלינו הרבה יושבי ראש חדשים מהשכונות ומבתי הספר החדשים. אנחנו וועד שמאוד פעיל בנושא החינוך הבלתי פורמאלי והחוגים. תראי מה קורה בחינוך המיוחד למשל: נפגשו עם נציגי אלו"ט, למדנו את מצב החינוך המיוחד והבנו איך להיערך מבחינת שיבוצים לקראת שנת הלימודים הבאה. השנה היו בעיות נקודתיות בשיבוצים בחינוך המיוחד והבנו שמדובר בבעיה ארצית. היום יש הבנה בעיר שצריך להקים בית ספר לחינוך מיוחד, בית הספר יהיה בשלב הראשון אזורי. מבדיקה שקיימנו במשרד החינוך חשבו שתהיה עלייה של 10 אחוז של מאובחנים והעלייה הייתה של למעלה מ-20 אחוז. ככל שראש העין גדלה גם הצורך בבית ספר כזה גדל".

מה הוביל אותך להתנדב לוועד ולקחת את המושכות?

"החינוך מהבית, צריך לעזור ואיפה שאתה יכול לתת שם תהיה ותעזור. אני ממשיך להתנדב בגילי למילואים, מתנדב 25 שנה בתור נהג אמבולנס וכל זה מתוך הרצון והאכפתיות לאחרים. זה מוביל אותי לעשייה, אני מבין את המשמעויות של הדברים, אני הורה בעצמי ואין יום שאני לא מתעסק בענייני הוועד. מדובר בעבודה מאוד קשה, אבל עם סיפוק אדיר. לשמחתי, יש לי שיתוף פעולה כמעט עם כל בתי הספר בעיר, אני זמין לכל יו"ר, הם פונים אלי בבעיות ואני מפעיל את כל האנשים על מנת לעזור להם. אני בקשר כמעט עם כל הגורמים בעירייה ודרך שיח מכבד אפשר להגיע להרבה דברים. אני לא אומר שאין דברים שמפריעים לנו, כמו שעורי התגבור שאנחנו רוצים לעשות ובעירייה חושבים להעביר את זה דרך מקום בלב, אבל בגדול אני איש שמאמין בהידברות. לראיה יש לנו נציגה בדירקטוריון מקום בלב והרשות מבינה שיש לנו כוח גדול, שההורים הם חלק פעיל ממה שקורה בחינוך ובעיר ולכן אנחנו מעורבים גם בחינוך הלא פורמאלי כמו שציינתי, דבר שלא היה בוועדים קודמים".

כבר תקופה ארוכה מדברים על הקמת תיכון נוסף, איפה זה נמצא?

"אכן יש צורך בתיכון נוסף בעיר, מאחר ותיכון בגין הוא התיכון החילוני היחיד שמאחד בתוכו למעלה מ-1,300 תלמידים. יש מחשבות לבנות קריית חינוך שיכילו חטיבה ותיכון וימוקמו בשכונות החדשות. אני מקווה שזה ייצא לדרך בשנה הבאה. בשלב הראשון מדברים על בניית תיכון רגיל, ללא אפיון מיוחד".

מהם האתגרים לקראת השנה החדשה?

"השנה יש לנו שני מנהלי בתי ספר חדשים, מנהלת חדשה באשכול ומנהל בבית הספר רמב"ם. שניהם גורמים לנו לבעיה קלה, כי בני הזוג שלהם יושבי ראש בבתי הספר, והם לא יוכלו להמשיך בוועד ההורים, אלא אם כן נקבל אישור חריג. לאור התקשורת הזמינה עם ההורים, המידע הרבה יותר נגיש וזמין וצריך להקפיד על סגנון מכיל ומדויק. לפעמים יש התבטאויות בסגנון בוטה, דבר שאנחנו לא נסכים לו. אנחנו גם צריכים להיות יותר מעורבים בקידום כל נושא החינוך הבלתי פורמאלי ובטיפול במוסדות החינוך החדשים".

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר