ניתוח קשירת צינורות הרוק בוצע לראשונה בילד בן 13 שסבל מריור יתר במרכז שניידר לרפואת ילדים. הילד סבל מהתופעה שהקשתה על חיי היומיום שלו ופגעה מאוד באיכות חייו. הוא טופל תרופתית, אולם כאשר לא חל שיפור או הטבה במצב הריור, הופנה למרפאת ריור יתר במרכז שניידר.
הניתוח בוצע בהרדמה כללית, במהלכו בוצעו דרך חלל הפה וללא צלקות חיצוניות, ניתוק וקשירה של ארבעה צינורות המובילים את הרוק מבלוטות הרוק הגדולות לתוך חלל הפה. הניתוח ארך כשעה ולאחריו אושפז הילד ביחידה לטיפול נמרץ ילדים שם שהה מספר ימים עד ששוחרר לביתו. היום, כחודשיים לאחר הניתוח, מצבו הכללי של הילד מצוין, הריור פסק לחלוטין ואיכות חייו השתפרה משמעותית.
ד"ר רועי הוד, רופא בכיר ביחידת א.א.ג במרכז שניידר: "הילד הגיע אלינו לאחר שהטיפול התרופתי שקיבל בבית חולים אחר לא שיפר את מצבו. ביצענו הזרקת בוטוקס לבלוטות הרוק, שגם לא הקלה על מצב הריור ולכן הוחלט על ביצוע ניתוח קשירת צינורות הרוק של בלוטות הרוק הגדולות כדי לצמצם את כמות הרוק המופרש. זהו הניתוח הראשון בארץ המבוצע בילדים בגילו". את הניתוח ביצע ד"ר הוד יחד עם ד"ר חנה גילת, רופאת א.א.ג בכירה מבית חולים השרון.
ריור יתר עלול לגרום להפרעה תפקודית, חברתית, פסיכולוגית, זיהומית (סביב הפה) אצל הילד וגם למעמסה על המטפלים בו. בנוסף, הריור עלול לגרום לשיעול, השתנקות והקאות. תופעה זו עשויה להיגרם מסיבות שונות, בהן הפרעות בליעה, אי יציבות של הלסת ורפיון שרירים. הצוות הרב-תחומי להערכה וטיפול בילדים הסובלים מריור יתר הוקם במרכז שניידר כדי לתת מענה לילדים ולמשפחותיהם לצורך אבחון, טיפול ומעקב בריור יתר בגישה כוללנית. מטרת השירות היא להגביר את המודעות לבעיה, את הזיהוי המוקדם, ואת התאמת הטיפול האופטימלי לכל ילד לפי צרכיו במסגרת האפשרויות הטיפוליות הקיימות, בהן גם הניתוח החדשני לקשירת צינורות הרוק. בצוות פועלים ד"ר אילת הלוי, רופאה בכירה במכון לנוירולוגיה, ד"ר דריו פרייס, מנהל מכון לרפואת ריאות, ד"ר רועי הוד, רופא בכיר ביחידת א.א.ג, עדי קופר, מהשירות לריפוי בעיסוק ויפעת ניצן, קלינאית התקשורת.
הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
יוסי
ד"ר הוד תותח על