על עצמי: צפנת טיוטו-חרד, בת 35, אמא לשלושה בנים, נשואה ליוסי בעל עסק "הכול פתוח" בתחום המנעולים. עובדת עיירת פתח תקווה במשך 13 שנה והיום מנהלת את מתנ"ס "לב המושבה" ברחוב נורדאו במרכז העיר. "במשך שנים רבות הייתי רכזת במתנ"ס שערים ולאחרונה הוחלט לפתוח מתנ"ס במרכז העיר ומוניתי לנהל אותו", היא מספרת. "אחד הדברים שאני יותר מחוברת אליהם זו הקהילה. אני מאוד אוהבת לגעת באנשים, לעזור להם ולהיות אוזן קשבת עבורם. כשאני בסביבת אנשים, אני מתפקדת בצורה הכי טובה. עד היום תושבי מרכז העיר נאלצו ללכת למתנ"סים אחרים וראש העיר החליט לשים את המרכז במרכז. לצד המרכז הקהילתי הזה, יהיו גם שולחות בבתי הספר גורדון, עין גנים וקרול. מבחינתי, אם לא הייתי עובדת עם אנשים וקהילה, הייתי מבקרת אוכל או שהיה לי בלוג בתחום האוכל. אני אוהבת אוכל ואנשים".
רקע בעיר: "גדלתי בשכונת פלורנטין בתל אביב ואת השירות הצבאי שלי עשיתי בדרום. אחרי הצבא עבדתי בעיריית שדרות ובאחת מנפילות הקסמים הרבות הוזמנו להתארח בעיר על ידי עיירת פתח תקוה. התאהבתי באנשים ובאווירה והחלטתי לעבור לגור כאן. פה גם הכרתי את יוסי בעלי. אני מאוד אוהבת את פתח תקוה ומחוברת לעיר. אני אוהבת את השכונה שבה אני מתגוררת 'קרית אלון-דדו'. אוהבת גם את היער הסמוך שמאפשר להתנתק ולבלות ובעיקר שהכל נגיש. יש בפתח תקוה בילויים, קניונים, את בתי החולים הטובים בארץ, חינוך מוביל ועד אולמות אירועים וכנסים. לא צריך לצאת כלל".
מאיפה הגיעה האהבה למטבח? "מאמא שלי שאין על האוכל שלה. אמא שלי היא צפון אפריקאית והיא מבשלת אוכל טעים במיוחד. ממנה למדתי לא מעט מתכונים וכמובן מסבתא שלי מצד אבא שעד היום אני מריחה את ריח קציצות המחשי שלה".
שף/קונדיטור אהוב? "מאיר אדוני. אני אוהבת את המטבח שלו, את המסעדות הכשרות והאישיות הכובשת".
מהי המנה האהובה עלייך? "מחשי-קציצות עם ירק, קוסקוס ובשר ראש עם חומוס".
תבלין אהוב? "פפריקה מרוקאית בשמן ורצוי שתבוא ממרוקו וכן מידי פעם אני מפנקת בזעפרן אמיתי".
בישול או אפיה? "אומרים שאני טובה גם בבישול וגם באפייה. אין מצב שאין עוגה לשבת. אבל הבישול הוא המגרש הביתי שלי".
מה בתפריט ביום שישי? "סלטים, דגים, בשר, עוף ממולא, אסאדו עם ערמונים וכמובן אי אפשר בלי חצילים מטוגנים וסלט ערבי קצוץ".
מנה ראשונה שהכנתי בחיי? "אורז – ויצא לא רע לפעם ראשונה".
מה המומחיות שלי? "הגיסות שלי יגידו סלטים וקינוחים. ואני אומרת בלי שחצנות, שרק צריך לאתגר אותי".
מה אף פעם לא תסכים לבשל או לאכול? "במיה וחילבה".
מתכון לשבת
חמין מבית אבא
המצרכים:
1 בצל קצוץ
1 ראש שום (כ-5 שיניים)
תפוח אדמה לפי מספר הסועדים
1 בטטה
בשר שריר מספר 8 או בשר אסאדו או גרונות
כוס חד פעמית של שעועית אדומה שהושרתה לילה קודם
כוס חד פעמית של שעועית לבנה שהושרתה לילה קודם
כוס חד פעמית של חומוס חומוס שהושרה לילה קודם
כוס חד פעמית של גריסים או חיטה
ביצים על פי מספר הסועדים
כף פפריקה מתוקה
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית כמון
כפית כורכום
חצי כפית מרק עוף (אם אוהבים)
תמר אחד
כף רסק עגבניות
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל ומעליו מניחים את הבשר. מסביב בצורה מסודרת מניחים את הקטניות, הגריסים או החיטה (או גם וגם), תפוחי אדמה, הבטטה והביצים, התמר והשום השלם. מוסיפים כף רסק עגבניות ואת התבלינים וממלאים מים עד לכיסוי התכולה. מרתיחים את החמין ומנמיכים את האש למשך שעה וחצי – שעתיים. מעבירים את הסיר לפלטה עד למחרת.
בתיאבון!
שבת שלום
תגובות