עיריית פתח תקווה הגישה עתירה לבג"ץ נגד החלטת משרד האוצר וקבינט הדיור, להכריז על שטחי סירקין כשטחי תכנון באמצעות הותמ"ל (ועדת תכנון מתחמיים לאומיים לדיור). העתירה מהווה אמירה מצד העירייה, כי היא אינה מתכוונת לשבת בחיבוק ידיים בכל הקשור לתוכנית הבנייה בשטח הבסיס, שבו יוקמו כ-15 אלף יחידות דיור. כפי שנכתב במלאבס, גם מטה המאבק נגד הבנייה ללא תשתיות מתאימות מתכנן להגיש עתירה דומה בנושא בימים הקרובים.
מדובר בעתירה שהוגשה בגין תכנונם של שני מתחמים: הראשון הוא שטח המחנה הצבאי סירקין שעתיד להכיל 15 אלף יחידות דיור, והמתחם השני כולל מספר שטחים חקלאיים המצויים תחת אחריות מוניציפאלית של המועצה האזורית דרום השרון, שעתידים להסתפח לעיר ובהם ייבנו 4,500 יחידות דיור.
את העתירה הגישו עורכי הדין יחזקאל ריינהרץ, גיל זילבר ואדוה זגון: "העותרות (עיריית פתח תקווה והוועדה המקומית) אינן מתנגדות לעצם הבנייה במחנה סירקין", נכתב בעתירה. "התנגדותם הנחרצת נוגעת לתכנון פרוע שלא מתלווים אליו פתרונות תשתית מתאימים, בראש ובראשונה, תשתית תחבורה, וזאת על רקע ניסיונן העשיר כמובילות בנייה במדינה בעשורים האחרונים, עת נבנו בתחומן בקצב מסחרר רבות יחידות דיור", נכתב בעתירה.
מהעתירה עולה כי תחילה תכנון הבנייה נעשה באמצעות הועדה המחוזית אשר תוביל את תכנונה כתוכנית שלד, שיקבע כיצד יראה המתחם. תוכנית השלד אושרה בועדה המחוזית והעירייה הגישה בקשה לבית המשפט בקשה לעיכוב ביצוע בשל החשש שבתכנון תחום התחבורה ישנו חוסר סבירות קיצוני. הוועדה, לדבריה, לא נתנה את דעתה על הקטסטרופה התחבורתית שעתידה להתרגש על האזור. הבקשה של העירייה נדחתה בידי בית המשפט בטענה כי מדובר בבקשה מוקדמת ושבהמשך הדרך ובמסגרת הדיונים היא תידון לעומק לרבות סוגיית התחבורה.
"והנה, תחת שייתוקנו פגמי תוכנית השלד, נפלו העותרות 'מן הפת אל הפחת', כך לאחר שצלחה המדינה את בקשת העותרות לעיכוב ביצוע על ידי מצג של המשך הליך סטטוטורי יסודי וסדור, הועברה תוכנית סירקין באופן תמוה ופתאומי, לטיפולה של הותמ"ל – ועדה תכנונית ארצית שמטרתה אישורם של מתחמי בניה רבי ממדים בפרק זמן דחוק ומהיר, העוקפת סדרי תכנון מקצועיים ודמוקרטיים, שיהווה בכיה לדורות ושתכליתו האמת והיחידה היא להתאשר ומהר", נכתב בעתירה. "למתחם סירקין עתיד להצטרף גם מתחם סירקין החקלאי, הכולל 4,500 יחידות דיור, שלגביו לא נעשתה כל עבודת תכנון קודמת ואשר הכרזתו כמתחם מועדף לדיור נפל על העותרת כרעם ביום בהיר".
כעת הם מבקשים להחזיר את התכנון לידי הועדה המחוזית. "ההחלטה על העברת המתחם לידי הותמ"ל היא החלטה חסרת סבירות באופן קיצוני, הגובלת בחוסר אחריות ונשענת על מסד עובדי שגוי מיסודו", נכתב. "לאור האמור, מתבקש בית המשפט הנכבד לבטל את ההכרזה על מתחמי סירקין כמתחמים המיועדים לותמ"ל, ולהשיב על כנו את התהליך הסטטורי הראוי של תכנון מפורט של המתחם מחנה סירקין, בדרך של תכנון מפורט בלב פתוח ונפש חפצה".
תגובות