מימין- פרופ' שי יזרעאלי, ד"ר שפרה אש, תמר ואריאל, ד"ר הלן טולדנו צילום: דוברות מרכז שניידר

"קיבלתי את בני בחזרה". הגידול הענק בגופו של אריאל בן החודשיים התכווץ הודות לתרופה ניסיונית

בשל מידותיו של הגידול לא ניתן היה לנתח את אריאל וחייו היו בסכנה. מומחי מרכז שניידר איתרו תרופה חדשנית הנבדקת במסגרת מחקר בהיידלברג, גרמניה

פורסם בתאריך: 4.10.19 08:26

גידול סרטני ענק התמקם על אחת מצלעותיו של אריאל בן החודשיים, תרופה ביולוגית חדשה בסירופ כיווצה את הגידול והצילה את חייו של התינוק. אריאל, תינוק מראש העין, היה רק בן חודשיים כשהגיע למערך ההמטולוגי-אונקולוגי במרכז שניידר לרפואת ילדים עם גידול הממוקם על אחת מצלעותיו. בבית החולים הוא אובחן כסובל מגידול בשם פיברוסארקומה והחל בקבלת טיפולים כימותרפיים. בשל קרבתו הפיזית של הגידול לכלי הדם ולעצבים העוברים דרך בית החזה, הצלעות וזרוע ימין, האפשרות לניתוח היתה בלתי אפשרית. על אף הטיפולים הכימותרפיים, הגידול המשיך לגדול. מומחי המערך ההמטולוגי – אונקולוגי במרכז שניידר, בראשות פרופ' שי יזרעאלי, חיפשו כל דרך לעזור לתינוק הקטן. בבדיקה גנומית מיוחדת שבוצעה במעבדה האבחנתית במרכז שניידר, נמצאה הפרעה גנטית ספציפית – שינוי בגן שנקרא- NTRK. בעיקבות הממצא, חיפשו המומחים ניסוי קליני בתרופה מכוונת לעיכוב השינוי שגרם לגידול, ומצאו כי מתקיים מחקר בינלאומי ניסיוני, אשר בודק תרופה חדשנית המטפלת בהפרעה הגנטית הספציפית. בעקבות כך, ד"ר הלן טולדנו, וד"ר שפרה אש רופאות בכירות במערך ההמטולוגי – אונקולוגי במרכז שניידר, יצרו קשר עם רופאי בית החולים בהיידלברג, גרמניה, אשר בו מרכז המשתתף במחקר, ודאגו להטסה מהירה של אריאל הקטן לגרמניה לקבלת התרופה. התרופה המותאמת להפרעה הגנטית ניתנה באמצעות סירופ וחוללה פלאים. תוך פחות מחודשיים, התכווץ הגידול כמעט לגמרי. במצב זה, הוכנס אריאל לחדר הניתוח להוצאת השארית של הגידול. בביופסיה שנלקחה לשארית נמצא כי אין יותר תאים חיים בגידול והפעוט הקטן למעשה בריא לחלוטין.

"מדובר בעידן חדש בטיפול בסרטן", אומר פרופ' שי יזרעאלי, מנהל המערך ההמטולוגי-אונקולוגי במרכז שניידר, "הטיפול מותאם במדויק לשינויים הגנטיים בתוך הגידול, וכך במקום להתייחס לסוג ומיקום הגידול, התרופה ממוקדת ומתייחסת לסוג המוטציה בגן. לדוגמא במקרה הזה, מדובר בגידול שיכול היה להופיע גם במוח או בכליות. הטיפול העתידי בילדים עם סרטן, יתבסס יותר ויותר על איבחון גנומי מדוייק והתאמה אישית של תרופות חדשות. שינוי מהותי זה מקדם אותנו משמעותית לחזון לרפא כל ילד מסרטן".

לדברי תמר, אמו של אריאל: "הסיפור של אריאל בני הוא פשוט נס. אני לא מאחלת לאף אמא לראות את בנה התינוק סובל מגידול ענק ומקבל טיפולי כימותרפיה. אני מודה לצוות המחלקה האונקולוגית שנלחמו בשביל אריאל שלי, ומצאו את הפתרון הטוב והחדשני בשבילו. קיבלתי את בני בחזרה".

המערך ההמטולוגי – אונקולוגי במרכז שניידר לרפואת ילדים מטפל בילדים החולים במחלות דם וסרטן מכל רחבי הארץ והוא הגדול מסוגו בישראל. המערך כולל בתוכו מחלקת אשפוז, טיפול יום, מרפאות חוץ, יחידות ייעודיות ומעבדות איבחון ומחקר, ועובדים במסגרתו צוותים רב תחומיים הנותנים מענה מקיף לילד המטופל ובני משפחתו. רופאי המערך שותפים בפרוטוקולים טיפוליים בינלאומיים ובכך מקדמים בצורה משמעותית את הטיפול בילדים חולי סרטן בישראל ומובילים את החדשנות והמחקר במחלות הסרטן הדם והסרטן בילדים. בימים אלה נערכים במערך להקמת מרכז לאבחון גנומי, וקידום מרכז האירופאי בשניידר למחקרים בתרופות ביולוגיות חדשניות.

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר