פרסום ראשון: ילדי הגנים החרדיים שהועברו ללמוד באופן זמני בקרוואנים של בית ספר פיק"א במרכז העיר, יועברו לשטח בית האיכר שברחוב נורדאו – כך החליטה עיריית פתח תקווה. ההחלטה עלולה ליצור התנגדות רבתי, מאחר ובית האיכר הוכרז כמבנה לשימור.
כזכור, העירייה התלבטה ארוכות היכן לשבץ את ילדי הגנים החרדיים. בשבוע שעבר הוחלט להכניס אותם למבנים יבילים זמניים בבית ספר פיק"א, אך לאחר התנגדות הורי תלמידי בית הספר שלא הסכימו כי חרדים ישהו בבית ספר חילוני, התקבלה החלטה נוספת להעבירם למקום אחר. אחרי התלבטויות נפל הפור להעבירם לשטח בית האיכר. בעירייה אישור למלאבס את הפרטים.
בית האיכר שימש כמרכז אירגוני מנהלי של הוועד והמועצה הכפרית עוד בימים שפתח תקווה הייתה מושבה. הוא שימש גם כמוקד תרבותי וחברתי של חקלאי פתח תקווה. מדובר במבנה באוהאוס שהוכרז כמבנה לשימור. כיום המבנה ריק, ולכן הוחלט בעירייה להעביר לתוכו את פעילות גני הילדים.
"מבחינת שימור אני לא יכולה לקבוע מה יהיה בתוך המבנה ולמה הוא ישמש", אומרת מי ששימשה כמנהלת מחלקת שימור אתרים בעירייה, מוניקה כהן. "בעבר, רצינו שיהיה שם ארכיון או ליצור פעילות בנושא ההיסטוריה של המבנה לבתי הספר ולציבור הרחב. היו גם שנים שחשבו שייכנסו לשם משרדים של האגף לחינוך מיוחד ואגפים נוספים של העירייה. ככל שאני מבינה, כי אני מכירה את המבנה מבפנים, צריך לעשות שינוי במבנה כדי לאכלס גני ילדים, כמובן בתקווה שהכל ייעשה על פי דרישות השימור. אם הייתי כיום בתפקידי הייתי עוצרת את שיבוץ גני הילדים למבנה, מבקשת לדעת מה מהות השיפוץ שיערך ובודקת שהכל נעשה על פי התקנות והדרישות של תיק השימור. יש פה גם עניין פוליטי, ויש מבנים רבים של העירייה שהולכים לגורמים חרדים או עמותות חרדיות, זה לא נראה טוב".
"שוב לוקחים מבנה עירוני ונותנים לעמותה פרטים בניגוד לנוהל תמיכות והקצאות", אומר חבר המועצה רמי גרינברג. "תחילה ניסו להכניס את הגנים הללו לבית ספר פיק"א אך ההורים כעסו וזה בוטל. עכשיו מעבירים את הגנים לבית האיכר, שהוא מבנה לשימור אתרים ושייך לאגודת האיכרים ומושכר על ידם לעירייה. זה לא הגיוני".
תגובת העירייה: "במעבר הגנים לבית האיכר, לא יחול כל שינוי במבנה. יודגש כי עד לאחרונה שכנו בבית האיכר באופן זמני משרדי הגזברות ומעניין שאז אף אחד לא הלין על כך. קודם שמתנגדים צריך לדעת את העובדות".
תגובות