שרון כהן
שרון כהן

"התאהבתי באפייה, בניחוחות ובתוצרים"

במשך שנים עבדה שרון כהן בתחום הביטוח עד שהחליטה לעשות שינוי מקצועי ולהתחיל לאפות. היום היא בעלת קייטרינג חלבי לאירועים ומכינה לכם לביבות כרובית

פורסם בתאריך: 10.1.19 20:29

על עצמי: שרון כהן, בת 40, נשואה לאביתר ואמא לעמית, עידו ועומר – בעלת קייטרינג חלבי לאירועים ולאירוח ביתי. "עד לפני 11 שנים עבדתי בתחום הביטוח וכשילדיי נולדו החלטתי לעזוב את העבודה ולהקדיש את זמני לגידול הילדים", היא מספרת על השינוי המקצועי. "במהלך השנים בבית, התאהבתי במטבח ובמיוחד באפייה כי אהבתי את הניחוחות והתוצרים. התחלתי מעוגיות ובהמשך התנסיתי בכל מה שקשור לבצקים ולמאפים. לאורך השנים חלמתי לפתוח עסק בתחום האוכל החלבי והאפייה שאני כל-כך אוהבת ולפני כשנתיים הגשמתי את חלומי ופתחתי את Sharon's Kitchen. התחלתי במכירת ג'חנונים, אותם למדתי להכין מחמותי ובהמשך נכנס גם תחום האירוח החלבי שנותן מענה לאירועים של עד 100 איש. כיום אני מאושרת לעבוד במה שאני הכי אוהבת לעשות".

רקע בעיר: עד לפני 11 שנה התגוררה המשפחה ברמת החייל בתל אביב ובחיפושם אחר מקום מגורים צעיר הגיעו לשכונת אם המושבות והתאהבו מיד. "קנינו דירה בשכונה הוותיקה ולפני כחמש שנים עברנו לבית גדול יותר בשכונת נווה גן. מבחינתנו, פתח תקוה היא עיר מקסימה שיש בה הכל".

מהיכן הגיעה האהבה למטבח? "האהבה למטבח הגיעה קודם כל מאמא שלי שהיא בשלנית בחסד ומההנאה שלי לארח ולהאכיל אנשים".

שף/קונדיטור אהוב? "אני מאוד אוהבת את קרין גורן. היא קודם כל אישיות מקסימה והמתכונים שלה תמיד מיוחדים, מדויקים וכמובן טעימים".

מנה אהובה? "כל מה שקשור בכרובית. ובקינוחים – כל סוגי עוגות הגבינה".

תבלין אהוב? "עשבי תיבול טריים כמו תימין ועירית".

מה בתפריט יום שישי? "כשאני מארחת אצלי התפריט כולל סלטים טריים, קישים, רביולי, לביבות, מאפים וכמובן מגוון קינוחים כמו: עוגות שמרים, פחזניות ועוגות קרות".

המנה הראשונה שהכנתי בחיי: "אורז אדום מבית אמא".

מה המומחיות שלי? "אני אמנם גם מבשלת אך המומחיות שלי היא לגמרי אפייה. כל מה שקשור לתנור ולריחות המגרים שיוצאים ממנו".

מה אף פעם לא תסכימי לאכול? "כל מה שיש בו זיתים".

מתכון לשבת

לביבות כרובית (25 יחידות):

שרון כהן מדור אוכל - קציצות

המצרכים:
כרובית גדולה ונקייה
1 בצל גדול מטוגן
2 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
מלח ופלפל

הוראות הכנה:
1. פורסים את הכרובית לפרחים ומבשלים בסיר עם מים עד לריכוך.
2. מעבירים את הכרובית למסננת וממתינים עד לקירור מוחלט.
3. מועכים את פרחי הכרובית עם מועך פירה, מוסיפים את הביצים, את פירורי לחם ואת הבצל המטוגן.
4. מוסיפים כפית גדושה של מלח וחצי כפית פלפל שחור ומערבבים הכל לעיסה.
5. יוצרים קציצות ומטגנים במחבת עם מעט שמן. אם העיסה מתפרקת ניתן להוסיף עוד ביצה.
6. כתחליף לטיגון ניתן גם לאפות בתבנית משומנת ב-180 מעלות עד שמזהיב.

בתיאבון!
שבת שלום

תגובות

תגובה אחת
תגובה אחת

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר