על עצמי: גלי פקס, נשואה ואמא לשני ילדים. פקס למדה והתמחתה באיפור כלות ואיפור ערב אצל ירין שחף וממשיכה ללמוד לאורך השנים, על מנת להישאר מעודכנת בחידושים האחרונים. "מילדות נמשכתי לתחום היופי. תמיד רציתי לעשות את המהפכים הקטנים לאנשים, אז החלטתי ללכת ללמוד. היום אני עושה את מה שתמיד חלמתי, אני עובדת מהלב. כשכלה בוחרת אותי, ביום הכי חשוב בחייה, זה מסב לי אושר. לכן אני משקיעה בכל אחת מהן כאילו היא היחידה".מעבר להיותה מאפרת כלות וערב, פקס איפרה גם בתוכניות טלוויזיה בערוץ 2 וכן מאפרת את הסטייליסטית סנדרה ריגלר ואת בעלה משה שגב.
מאיפה הגיעה האהבה למטבח? "מהעשייה בידיים. זה כמו האיפור, אני מאוד אוהבת לקחת חומר גלם וליצור ממנו. אם לא הייתי הולכת לעולם של האיפור, הייתי נכנסת לעולם של המטבח. כשאני רואה את כל המוצרים, הראש שלי מתחיל לעבוד. זה מרגש אותי, כל היופי".
שף אהוב? "קרין גורן. היא עושה הכול בחיוך ובדרך שלה".
מהי המנה האהובה עלייך? "עוגת גבינת פירורים. אני יכולה להכין את זה כל שבוע".
תבלין אהוב? "כמון ובהרט".
בישול או אפייה? "אני מאוד אוהבת לבשל, אבל יותר מרגשת אותי אפייה".
מה בתפריט ביום שישי? "זה מתחיל בשישי בצהריים, אז אנחנו הולכים לאכול קוסקוס אצל אמא שלי, אתי פרטוש. אימא שלי קיבלה את המתכון מחמתה, סבתא שלי אליס ז"ל. בערב, אנחנו שוב אוכלים אצל ההורים שלי. הארוחה כוללת סלטים, קציצות מפרום, מרק, אורז, תוספות למיניהן, וכמובן דגים. אימא מפנקת אותנו בכל שבוע".
מה הייתה המנה הראשונה שהכנת? "פסטה עגבניות וזה יצא מאוד טעים".
מה המומחיות שלך? "אני מכינה הכול: קובה סלק, פיצה אלג'ירית, בורקסים ועוד".
מה אף פעם לא תסכימי להכין או לאכול? "פירות ים ודברים לא כשרים".
מתכון לשבת: שחמה ובסלה / פיצה אלג׳ירית
המצרכים:
קילו קמח
50 גרם שמרים
כף סוכר
3 כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן
חומרים למילוי
4 בצלים מגורדים
4 גזרים מגורדים
חצי קילו בשר טחון
כף רסק עגבניות
אופן ההכנה:
לשים את הבצק יחד עם השמרים, הסוכר, השמן והמים ומניחים בצד לתפיחה כשעה.
מגרדים בפומפייה בצל וגזר. מטגנים את הבצל ומוסיפים את הבשר ואחרי כמה דקות את הגזר. מוסיפים כף רסק עגבניות ומתבלים בפפריקה חריפה/מתוקה ומלח ומניחים בצד לקירור.
לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לעיגולים ומרדדים לעיגול לא דק מידי, על כל עיגול מניחים באמצע מילוי ועל המילוי והעיגול, מניחים בצק מרודד נוסף וסוגרים קצוות. מחמים מחבת ומטגנים משני הצדדים (ללא שמן) ולאחר שהבצק משחים, מורחים מעט שמן מכל צד ואוכלים.
בתיאבון
שבת שלום
תגובות