שבתאי סימון, בעלי משק דבורים סימון בכפר סירקין, הוא כוורן (דבוראי) כבר שנים רבות. בראיון עימו הוא מספר על האהבה שלו לדבש, מה ניתן לעשות עם הנוזל הסמיך ואף מגלה איך הדבורים מייצרות את הדבש בתוך הכוורת.
"אפשר לעשות אלכוהול מדבש", הוא אומר, "אך השימוש העיקרי הוא למרוח על הלחם ולאכול. המילה הנכונה היא כוורן. אנחנו ניסינו להכניס את המילה דבוראי, ועד כמה שזכור לי האקדמיה ללשון עברית לא הסכימה להכניס את השם הזה, אך כולם אומרים דבוראי. דבש יכול להישמר אלפי שנים. נמצא דבש בקברות הפרעונים ולא קרה לו שום דבר".
צפו בראיון המלא.
תגובות